Frisklivssentralen

KORT FORTALT

Friskslivssentralen er et kommunalt helsetilbud til deg som ønsker å endre levevaner. Våre tilbud er spesielt rettet mot deg som står i fare for å få, eller allerede har fått, livsrelatert sykdom. 

Om frisklivssentralen

Vi er et tilbud til barn, ungdom og voksne i Haugesund kommune som ønsker å endre levevaner. Vi tilbyr åpen trening, kurs og individuell veiledning. 

Sjekk gjerne ut våre Facebook-sider

Frisklivssentralen på Facebook

Havnaberg på Facebook

Frisklivssentralen kan tilby kurs i 

 • Fysisk aktivitet: "Frisklivstrening"
 • Kosthold: "Bra mat for bedre helse"  
 • Snus- og røykeslutt

Andre kurs som vi kan henvise til

 • Søvnkurs
 • Kurs i depresjonsmestring
 • Kurs i mestring av belastning

Fysisk aktivitet

Treningsgrupper med instruktør (påmelding) 

 • Mandagstrim (hver mandag kl. 11.00-11.30) - treningstilbud for pensjonerte eller uføre menn 
 • Onsdagstrim (hver onsdag kl. 10.30-11.00) - treningstilbud for pensjonister og uføre 
 • Kvinner som trimmer  

Mandagstrim  

Gruppetrening for menn. Bevegelse til musikk og øvelser for de store muskelgruppene, strekk, tøying, finmotorisk bevegelse/koordinasjon og balanse: Et tilbud for å holde kroppen i gang.  

Dette er et trimtilbud der du møter når du selv ønsker. Den enkelte deltager blir ikke undersøkt eller intervjuet før deltagelse. Det er viktig at du lar din egen form avgjøre hvor mye du anstrenger deg. 

Din fastlege må kontaktes dersom du har spørsmål om hvor mye du kan belaste. 

Pris: Treningen koster 350,- kroner per halvår. 

Onsdagstrim  

Gruppetrening for damer og menn. Trening på og ved stol. Bevegelse til musikk i kafeen ved Havnaberg Seniorsenter. Øvelser for de store muskelgruppene, strekk, tøying, finmotorisk bevegelse/koordinasjon og balanse. Et tilbud for å holde kroppen i gang. 

Dette er et trimtilbud der du møter når du selv ønsker. Den enkelte deltager blir ikke undersøkt eller intervjuet før deltagelse. Det er viktig at du lar din egen form avgjøre hvor mye du anstrenger deg. 

Din fastlege må kontaktes dersom du har spørsmål om hvor mye du kan belaste. 

Pris: Treningen koster 350,- kroner per halvår. 

Kvinner som trimmer

Kvinner som trimmer er et gratis treningstilbud som er spesielt tilrettelagt for kvinner med flyktning-, immigrant-, eller flerkulturell bakgrunn, men som alle kvinner i Haugesund kan bli med på! Vi varierer mellom gruppetrening i sal (styrke- og/eller utholdenhetstrening), yoga og bassengtrening. 

Du må melde deg på for hver gang du ønsker å bli med på trening, da vi har begrenset med plass både i basseng og i storsalen. Vi åpner påmeldingen torsdag kl. 09.00 hver uke og stenger den mandag kl. 09.00, samme dag som treningen tar sted. Dersom du får plass vil du motta en bekreftelse på SMS mandag innen 15.30.

Meld deg på her:
https://forms.office.com/e/qXAzKH7fCc (OBS! lenken fungerer bare torsdag til mandag morgen) 

Følg gjerne med på vår Facebook-gruppe hvor vi gir beskjeder.
Vi møtes mandager klokken 20.00-21.00, til og med 22. april 2024. 

Samarbeid med digitalt treningssenter (gratis trening uten påmelding) 

 • Yoga (mandag kl. 09.50-10.35) og torsdag (10.15-11.00) - treningstilbud for alle 
 • Sprek voksen (fredag kl. 08.30-09.10) - treningstilbud for alle 

Vi samarbeider med Naardic, som betyr at du får et interaktivt treningstilbud med «live» trening på storskjerm. Vi streamer treningen her på huset slik at flere kan trene sammen. Vi har åpne treninger flere ganger i uken der du kan komme innom, og vi har Naardic med i våre aktivitetskurs. Du kan lese mer om Naardic her på deres nettsider. Endringer for tilbud kan forekomme så følg med på vår Facebook side, eller på vårt informasjonsskriv som ligger ved inngangen til Frisklivssentralen.  

Frisklivstreningskurs 

Frisklivstrening er et kurs der du gjennom teori og praksis får kunnskap og ideer om hvordan du kan bli mer fysisk aktiv i din hverdag. Helsedirektoratets anbefalinger danner utgangspunktet for kurset.   

Målet er å gi deg styrket helse og bedre livskvalitet. Du får lære mer om fordelene med å ha et aktivt liv, og får økt bevissthet om viktigheten av å ha en aktiv hverdag. Kurset gir deg motivasjon, og mulighet til å skape gode levevaner med anbefalt aktivitet som passer for deg.   

Ved kursets oppstart vil Frisklivssentralen ha en individuell helsesamtale med deltagerne hvor vi kartlegger motivasjon og utfordringer. Aktivitetene vil foregå utendørs, inne i sal og i basseng, og det vil være gruppeforelesninger om ulike temaer som er relevante for aktivitetene.  

Når er neste kurs? 

Vi har kursoppstart flere ganger årlig, så følg gjerne med på vår nettside, Facebook side eller på Instagram. Dersom det ikke er lagt ut påmelding for et nytt kurs, kan du uansett ta kontakt så setter vi deg opp på venteliste. 

Hva koster det? 

Kurset koster 350 kroner. 

Påmelding 

Kom innom på huset, ring/send SMS til 90 28 80 68, eller send e-post til hk20148@haugesund.kommune.no 

Kosthold

Kurs: Hverdagskost

Frisklivssentralen tilbyr kurset “Hverdagskost” som tar utgangspunkt i Helsedirektoratets kostråd. Dette er et kurstilbud til personer som har nytte av å endre levevaner med fokus på kosthold. 

Hos oss tenker vi “små skritt – store endringer”, og ønsker å gi deg de riktige verktøyene og støtten du trenger for å ta bevisste valg, få motivasjon og gjøre varige levevaneendringer! Vi kommer til å lære om levevaner og motivasjon, kostrådene, næringsstoffene, "mindful eating", ulike former for sult og matmiljø.

Du får også mulighet til å utveksle erfaringer med andre. Mot slutten av kurset vil du få en praktisk innføring i sunn og god matlaging. Kurset består av seks samlinger fordelt på 12 uker.  

Når er neste kurs

Kurset har oppstart flere ganger årlig. Følg gjerne med på vår Facebook, Instagram, eller vår nettside. Ta kontakt med frisklivssentralen eller møt opp på frisklivssentralen for informasjon eller ventelisteplass til neste kurs. 

Hva koster det

Kurset koster 350 kroner. 

Påmelding 

Kom innom på huset, ring/send SMS til 90 28 80 68, eller send e-post til hk20148@haugesund.kommune.no 

Snus- og røykeslutt

Frisklivssentralen tilbyr kurs for deg som vil slutte å snuse eller røyke. Kurset er utviklet av Helsedirektoratet. Mange nikotinavhengige synes det er lettere å slutte sammen med andre. Vi tilbyr slutteveiledning i gruppe. Kurset består av seks møter. I de tre første møtene forbereder du deg til sluttdatoen, og de tre neste jobbes det med å opprettholde snus- og røykfrihet. 

Når er neste kurs? 

Kurset har oppstart flere ganger årlig. Følg gjerne med på vår Facebook, Instagram, eller vår nettside. Ta kontakt med Frisklivssentralen eller møt opp på frisklivssentralen for informasjon eller ventelisteplass til neste runde med kurs. 

Hva koster det? 

Kurset koster 350 kroner (gratis for studenter). 

Påmelding 

Kom innom på huset, ring 97 12 34 03 eller send e-post til frisklivssentralen@haugesund.kommune.no 

Hvordan kan jeg delta på tilbud hos frisklivssentralen? 

Ta kontakt med oss via telefon, e-post eller kom innom å ta en uformell prat, så vil vi gi informasjon om tilbud og påmelding. Din fastlege eller annet helsepersonell kan også sende en henvendelse til oss, så tar vi kontakt med deg for nærmere avtale. 

Psykisk helse

Haugesund kommune har lavterskeltilbud innen psykisk helse. Ta kontakt på telefon 52 74 30 00, eller send en e-post til psykisk.helsetjeneste@haugesund.kommune.no

Ukeplan frisklivssentralen

Ukeplan frisklivssentralen
Aktivitet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Sprek voksen (NAARDIC) Gratis styrketrening m/ instruktør på skjerm Klokken 08.30 - 09.10
Yoga (NAARDIC) Gratis yoga m/ instruktør på skjerm Klokken 09.50 - 10.35 Klokken 10.15 - 11.00
Kvinner som trimmer Gratis tilrettelagt trening for kvinner med flerkulturell bakgrunn, immigranter og flyktninger Klokken 20.00 - 21.00
Trim for menn (for senior og uføre) Klokken 11.00 - 11.30
Trim for damer og menn (for senior og uføre) Klokken 10.30 - 11.00
Frisklivstrening Kurs for å endre levevaner med fokus på fysisk aktivitet! Få motivasjon, og mulighet til å skape gode levevaner gjennom teori og praksis Klokken 12.30 - 14.00 (NB! Påmelding) Klokken 09.30 - 11.00 (NB! Påmelding)
Hverdagskost Kurs for å levevaner med fokus på kosthold! Lær om kostråd, næringsstoffer, mindful eating, ulike former for sult og matmiljø. Klokken 16.00 - 17.30 og klokken 20.00 - 21.30 (Kun i partallsuker og det er med påmelding()
Kurs i snus- og røykeslutt Klokken 18.00 - 19.00 (Etter avtale og med påmelding)

Dokumenter

Frisklivsresept (PDF, 147 kB)

Kontaktinformasjon

Haugesund frisklivssentral
E-post
Telefon 52 74 43 80
Mobil 90 28 80 68