Våre fokusområder

Ungdom

Ungdom har alltid vært en viktig målgruppe for oss og hvor vi gjennom årene har hatt ulike aktiviteter, men kanskje mest kjent for rockekjelleren og konsertene. Høsten 2020 ble Åpen Zone etablert etter en tid hvor en så et økt behov for en samlingsplass for ungdom. 

Byens største ungdomshus

Tirsdag til lørdag er Åpen Zone åpent for ungdom fra 8.klasse.  Gratis inngang med alt fra VR til gaming og chill.  Her er en egen verden av ungdomslig glede og galskap i trygge rusfrie rammer.

Vi har et stort musikkmiljø med flere lokaler for band og artister. Scenen vår er en av distriktets best utstyrte og kan brukes til konserter for unge lokale artister.  Vi arrangerer hvert år lydkurs. Vårt splitter nye innspillingsstudio for elektronisk musikk venter på bruk og vi har også studio for bandinnspillinger.

Vi har egnede lokaler for dans (Saueloftet) og møterom for ulike ungdomsgrupper.

Intro - Språkpraksis

Gamle Slaktehuset har siden 2003 gitt obligatorisk språkpraksis for bosatte flyktninger. I perioder har vi i løpet av ei uke gitt tilbud til 83 forskjellige deltakere Det er deltakere med null eller lite skolebakgrunn til de med høyere utdanning. Fra unge enslige til store familier.

Målsetting: Språkopplæring med flerkulturell pedagogikk, skikk og bruk i Norge, bo-oppfølging, ICDP-foreldreveiledning, bli kjent på Haugalandet – fokus på kultur og fritid og bli kjent med offentlige instanser.

Ung Intro

  • Målgruppe: Unge (18 – 25 år) enslige bosatte flyktninger.
  • Målsetting: skape en identitet og tilhørighet hos ungdommene.
  • Bli kjent i nærmiljøet, samtaler rundt det å vokse opp i Norge, forventninger i kjønnsrollemønsteret, ungdom med krysskultur.

ICDP - Foreldreveiledningsprogram

Fra 1.1.2021 ble foreldreveiledning obligatorisk del av introduksjonsprogrammet.

Deltakerne i introduksjonsprogram som er foreldre, planlegger familie eller som ønsker å jobbe med barn og unge etter hvert, får ICDP som en del av introduksjonsprogrammet sitt. Kurset går over 12 uker og Gamle Slaktehuset har siden 2009 hatt sertifisert og godkjent veileder. Vi har mellom 3 – 4 kurs pr år.

Skaperlabben

Rommet for teknologi og utforskning.  Ved hjelp av ekstern støtte har vi kjøpt inn 5 3D-printere, 2 vinylkuttere og 1 varmepresse, klassesett m Micro: bit og Arduino til programmering.  Vi gjennomfører nybegynnerkurs, åpne kvelder m påfyll og inspirasjon og ikke minst teknologiuker i barns skoleferier.  Teknologiukene har vært svært populære og gitt mange barn et lekent møte med teknologifagene.

Vår tanke er at Skaperlabben skal være et verksted hvor folk kan booke seg inn og bruke utstyret som er tilgjengelig.

Kurs og workshops blir annonsert på vår FB-side.

Kultur

Kulturaktiviteter er vår ryggrad.  Vi er kulturprodusenter gjennom at vi står for egne små og store arrangementer gjennom året samt at vi legger til rette for at lag og foreninger slik at de får drive sin kulturvirksomhet. Vi er en arena for konserter og forestillinger, utstillinger, møter og foredrag.  Vi er ditt kulturhus i sentrum.  Vi legger ut informasjon og billettsalg på sosiale medier, Facebook og Instagram.

Friby

En «friby» er en by som har påtatt seg å være vertskap for forfulgte forfattere, journalister, bloggere, kunstnere eller musikere, slik at disse skal kunne fortsette sitt arbeid og uttrykke seg fritt, uten å frykte trusler, trakassering, sensur eller andre former for knebling. Haugesund er 1 av de 21 vertskapsbyene i Norge. I 2022 vil vi som friby være vertskap for flere personer som kvalifiserer til denne statusen. For en 2 års periode har Haugens kommune opprettet en 40 % stilling som Fribykoordinator som har kontoret sitt her på Huset.