Dersom du har behov for å låne hjelpemidler i en periode på inntil 6 måneder kan du kontakte Fysio- og ergoterapitjenesten. Dersom du har hjelp fra kommunen kan du også spørre om de kan søke på hjelpemiddelet du har bruk for.
Dersom du har behov for å låne hjelpemidler i en lengre periode må du søke om bistand fra fysio- og ergoterapitjenesten. Det kan du gjøre ved å benytte skjemaet nedenfor som heter "Søknadsskjema fysio- og ergoterapi voksen"
Søknadsskjema for bistand til fysio- og ergoterapi som voksen (PDF, 43 kB)
Det finnes veldig mange forskjellige hjelpemidler. Det kan være alt fra enkle hjelpemidler som en dostol eller gåstol til avanserte tekniske hjelpemidler som senger, heiser og biler.
Det viktigste for deg er å beskrive hvilke aktiviteter i hverdagen du har problemer med å gjøre på grunn av nedsatt funksjon. En fagperson vil gi deg informasjon og råd om hva som finnes av hjelpemidler til dette.
Haugesund kommune har to syns- og hørselskontakter som betjener hver sitt geografiske område. Nord med postnr 5514 - 5527 og sør med postnr 5528 – 5538. Vi arbeider mandag og tirsdager.
Syns- og hørselskontakt nord, Nina Østenstad.
Telefon: 915 32 507
nina.ostenstad@haugesund.kommune.no
Syn- og hørselskontakt sør, Nina E. Hitsøy.
Telefon: 991 03 977
nina.ellefsen@haugesund.kommune.no
Syns- og hørselskontakten er NAV Hjelpemiddelsentral i Rogaland sin forlengede arm i kommunen. En viktig oppgave er formidling av enklere synstekniske og hørselstekniske hjelpemidler og å gi råd og veiledning i forbindelse med bruken av disse.
For å få hjelpemidler må syns- og/eller hørselsnedsettelsen være varig (minst to år), og hjelpemiddelet må være hensiktsmessig og nødvendig for at du skal
- få løst praktiske problemer i dagliglivet.
- fungere i barnehage, grunnskole, videregående skole og som lærling.
- bli i stand til å skaffe deg eller beholde arbeid, eller gjennomføre utdanning eller arbeidstrening.
Syns- og hørselskontakten utfører hjemmebesøk for kartlegging av behov, hjelper til med informasjon om og henvisning til ulike samarbeidspartnere, skriver søknader om hjelpemidler og har opplæringsansvar for søkte hjelpemiddel.
Samarbeidspartnere foruten NAV Hjelpemiddelsentral Rogaland er lokale fagpersoner (svaksyntoptiker, audiografer, øyelege), voksenopplæringen, PPT og brukerorganisasjoner.
Skjema for søknad om syn- og hørselskontakttjenester
Hvis du trenger en alarm for å kunne tilkalle hjelp hjemme, kan du få trygghetsalarm. Ansatte i hjemmetjenesten vil rykke ut på alarmen når du trenger hjelp. Kontakt Vedtakskontoret om du ønsker å søke om trygghetsalarm.
Her kan du lese mer om trygghetsalarm