En titt inn i "nye" gamle Breidablik skole

Det søre bygget i 98 år gamle Breidablik skole er ferdig rehabilitert. Etter vinterferien skal etter planen elever og ansatte ved Breidablik læringssenter flytte inn. 

Skeive gulv, tak, vegger og gamle vinduer er byttet ut. Planløsningen er blitt mer funksjonell og universelt utformet. Hele fasaden har fått et løft. Vannbåren varme er installert og sørger for en behagelig temperatur i hele bygget. Byantikvar Trygve Eriksen har vært involvert i hele rehabiliteringen og fulgt med på hver eneste valg som er gjort. Målet har under hele prosjektet vært å bevare mest mulig av det opprinnelige verneverdige bygget. Innvendig kan bygget nå skilte med en moderne og behagelig fargepalett i beige, rødrosa, blått og grønt. Noe som ikke minst falt i smak og ble bemerket da medlemmene i Formannskapet og kommuneledelsen var på en omvisning onsdag 17. januar. Prosjektet har tatt vel seks år å gjennomføre, og prosjektleder Thor Andrè Vestvik Ingebrigtsen kan fortelle om et komplekst bygg som har gitt flere utfordringer underveis.

 

(Det er teksting på denne videoen. Den er automatisk generert, så den kan inneholde noe feil)

– Skeive tak, vegger og gulv hører med når du rehabiliterer bygg som er nærmere 100 år gamle. Når det er sagt, må det legges til at dette har vært et spennende og svært lærerikt prosjekt. Rehabiliteringsprosjekter er noe vi vil få mer og mer av fremover, og det er derfor nyttig for oss å ha spisskompetanse på denne typen prosjekter. Vi har hatt et godt samarbeid med alle rådgivere og leverandører, og vi er alle stolte over jobben som er gjort, sier Ingebrigtsen.  

Det er Breidablik læringssenter med blant annet mottaksskole for flyktninger og innvandrere som nå skal flytte inn i det totalrenoverte bygget.  

Bilde med fra venstre Bodil Hovden Gade (Holun arkitekter), Maria Haaland (prosjektleder Haugesund kommune) og Thor Andrè Ingebrigtsen Vestvik, (prosjektleder) - Klikk for stort bilde
Bilde av et klasserom i Breidablik skole. - Klikk for stort bilde
Bilde fra Breidablik skole. - Klikk for stort bilde
Bilde av et av klasserommene i Breidablik skole. - Klikk for stort bilde
Bilde tatt under omvisning i januar 2024 på Breidablik skole som er rehabilitert.  - Klikk for stort bilde

Artikkelliste