Student med viktig fokus

21 år gamle Asbjørn Gaard har i høst gjort noe som få jevngamle kan skilte med. Han har arbeidet med en kompetanseplan for Haugesund kommune.

Planen har han laget i forbindelse med at han har hatt studiepraksis i kommunen. Asbjørn går nemlig tredje året på Økonomi og Administrasjon ved Høgskolen på Vestlandet (HVL) i Haugesund, og han var svært fornøyd med å få praksisplass i Haugesund kommune bare noen hundre meter unna studiestedet.

- I planen har jeg satt søkelys på en rekke aktuelle områder innen kompetanse. Dokumentet jeg leverer fra meg er et rammeverk til en overordnet kompetanseplan for Haugesund kommune. Målet er at det skal være et «levende» dokument som skal bli oppdatert med jevne mellomrom og planen bygger på en mal fra KS. Dette har vært en svært lærerik praksis som jeg vet vil komme godt med i fortsettelsen av utdannelsen min, forteller Gaard. I tillegg til å få innsikt i kommunens offentlige dokumenter, har han også hatt jevnlige samtaler med ansatte fra administrasjonen. 

Nå ser 21-åringen fra Sveio frem til å fortsette på bachelorgraden sin ved HVL og har allerede planer om å gå videre på masterstudiet som siviløkonom. Vi ønsker Asbjørn lykke til med utdannelsen, og takker han for viktig bidrag i kommunens kompetansearbeid. 

Asbjørn Gaard fra Sveio har i høst hatt studiepraksis i Haugesund kommune. Liv Alsaker Sande