– Se til Haugesund!

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre besøkte torsdag 4. juli Avdeling psykisk helse barn og unge på Helsehuset i Haugesund. Ministeren var spesielt interessert i å høre om tjenestene avdelingen gir og hvilke gevinster omorganiseringen har gitt. Han fikk også gode råd med seg av en ungdom. 

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre og møtedeltakerne.  - Klikk for stort bildePå bildet fra venstre Anna Østrem, Renee C. H. Erland, Solveig Kristin Bøe, Anneli Lie Hermansen, Jorunn Rasmussen, helseminister Jan Christian Vestre, Jorunn Blø Fjell, Birger Wikre Hetland (Sp), Osmund Våga (Sp), Herdis Gunn Rodne (Ap), Gunn Margot Bendiksen (varaordfører Haugesund), Jarle Nilsen (Ap) og Liv Åse Solstad Hagland (Sp). Liv Alsaker Sande

– Det er spennende å høre hvordan Haugesund kommune har organisert seg med én dør inn til tjenester innen psykisk helse for barn og unge. Dette har gjort dem mer synlige og resultert i mange gevinster allerede etter ett år. Informasjon jeg vil ta med meg videre med beskjed om “look to Haugesund”, oppsummerte ministeren på slutten av møtet. 

I tillegg til ansatte i kommunen, deltok også lokalpolitikere fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet på møtet med ministeren.

Tverrfaglig

Psykisk helse barn og unge så dagens lys i mars 2023, og i august samme år flyttet de inn i 4. etasje på Helsehuset. Her arbeider 14 personer. Psykologer, sosionomer, familieterapeuter, sykepleier, spesialpedagog, barnevernspedagog og miljøterapeuter side om side og ofte i lag. Alle med lang erfaring og god kompetanse på å gi psykisk helsehjelp til barn og unge. Til høsten trapper de opp med ytterligere tre veiledere som skal jobbe oppsøkende med ungdom.

Mer kjent

Psykologspesialist Ingvild Rasmussen presenterte hvilke tjenester avdelingen tilbyr etter omorganiseringen og erfaringene de har gjort seg etter ett år.  Resultatet er at tjenestene har blitt mer synlige og kjente for både innbyggerne, men også for andre aktører som jobber med barn og unge i kommunen. 

Vestre fikk også treffe en ungdom som har tatt i mot tjenester fra avdelingen. Rapporten fra Vestre etter møtet med ungdommen var at han fikk med seg mange gode råd på veien som kan bli nyttige som helse- og omsorgsminister. 

Les mer om avdelingen og tjenestene her

Bilde av helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre som besøkte Avdeling psykisk helse barn og unge på Helsehuset torsdag 4. juli. - Klikk for stort bildeHelse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre besøkte Avdeling psykisk helse barn og unge på Helsehuset torsdag 4. juli. Liv Alsaker Sande Bilde av helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre som besøkte Avdeling psykisk helse barn og unge på Helsehuset torsdag 4. juli. - Klikk for stort bilde Liv Alsaker Sande