Nytt servicebygg på Indre kai klart i mai

Fredag 8. mars var det kranselag for et etterlengtet bygg på Indre kai i Haugesund. Allerede i mai kan det nye servicebygget bli tatt i bruk av turister, båtfolk og byens innbyggere. 

Bilde fra kranselag på nytt servicebygg på Indre kai. F.v. Rune Hartvigsen, Mats Johannessen og ordfører Nils Konrad Bua. - Klikk for stort bildeKranselag på nytt servicebygg på Indre kai. F.v. Rune Hartvigsen (prosjektleder Haugesund kommune), Mats Johannessen (Saga Bygg) og ordfører Nils Konrad Bua. Liv Alsaker Sande

Byggingen av det nye servicebygget sør på Indre kai er et strålende eksempel på hva samarbeid mellom ulike forvaltningsnivåer kan resultere i. Haugesund kommune, Karmsund Havn og Norled/Kolumbus har samarbeidet om det nye servicebygget til glede for både båtfolk, båtpassasjerer, turister og innbyggere.

I det nye servicebygget finner vi offentlige toaletter, vaskerom med vaskemaskiner, toaletter og dusjfasiliteter til båtfolk som gjester havnen. Her blir det også et venterom for reisende med Kolumbus sin rutebåt  til Røvær og Feøy.

Kranselag

Byggingen av det nye servicebygget startet i november 2023. Fredag 8. mars var det kranselag med besøk av ordfører Nils Konrad Bua og pizza til de involverte i prosjektet. Det er Saga Bygg som har totalentreprisen på prosjektet som har en kostnadsramme på ca. 5 millioner. 

– Byggeprosessen har gått som planlagt, og nå gleder vi oss til å fullføre dette bygget som vi vet mange ser fram til kommer på plass, sier prosjektleder Rune Hartvigsen i Haugesund kommune.