Marianne brenner for fagutvikling i barnevernstjenesten

Marianne Hammer har ansvar for at arbeidet som utføres hos barnevernstjenesten i Haugesund kommune holder god faglig kvalitet. Ikke minst brenner hun for å ta godt vare på de ansatte slik at de kan gjøre en best mulig jobb i møte med familiene. 

Bilde av Marianne Hammer - Klikk for stort bildeMarianne Hammer er fag- og kvalitetsansvarlig i barnevernstjenesten i Haugesund kommune. Privat

Litt om meg 

Navn: Marianne Hammer

Alder: 50

Bosted: Haugesund  

Interesser: Gå på kafè, bøker (gjerne kombinert med en kaffe latte på biblioteket), film helst på kino, teater (Haugesund teater er utrolig bra). Mest tid bruker jeg på gode tv-serier og podkast. 

Hvilken jobb har du? Fag- og kvalitetsansvarlig i barnevernstjenesten 

Hvor lenge har du jobbet i Haugesund kommune?  Jeg begynte i Haugesund kommune i 1998, og har vært her i barnevernstjenesten i ulike roller siden det. Med unntak av tre år hvor jeg jobbet i statlig barnevern. 

Fortell litt om arbeidsoppgavene dine? Jeg har ansvar for å legge til rette for at arbeidet som utføres hos oss holder god faglig kvalitet, slik at barn og familier som har litt for mye strev i livet sitt, skal få best mulig hjelp. Det betyr at jeg har ansvar for å sikre at opplæring og faglig utvikling møter de behovene som familiene har - og som gjør at de ansatte skal oppleve god faglig trygghet i møte med barn og familier som trenger hjelp fra oss. Det innebærer å følge opp den fagplanen vi har utarbeidet og sikre at opplæringen gjennomføres som planlagt. Som kvalitetsansvarlig har jeg også ansvar for at vi jobber strukturert med kvalitetskontroll, og jeg er nok mer enn gjennomsnittlig opptatt av kommunens kvalitetsverktøy Compilo. Jeg er også stedfortreder for barnevernsleder og del av den flotte ledergruppen vi har i tjenesten, hvor vi jobber med å sikre både drift og strategiutvikling. Og ikke minst opptatt av å ta godt vare på de ansatte slik at de kan gjøre en best mulig jobb i møte med familiene. 

Hva er ekstra viktig for deg i jobben din? For meg er det ekstra viktig å se sammenhenger og å gi ting som skjer mening. I barnevernstjenesten står ansatte i krevende arbeidsoppgaver, fordi en møter mennesker som står i krevende livssituasjoner. Ansatte jobber gjerne "med hjertet i klemme" og det kan være lett å bli overveldet av det en ikke får gjort noe med. Da er det viktig at vi hjelper hverandre til å se sammenhenger og finne mening - og ikke minst at vi ikke glemmer det vi lykkes med. 

Beskriv en god arbeidsdag for deg? På en god arbeidsdag har jeg først hatt hele gjengen samlet til fagdag der alle trør til i øvelse/rollespill selv om de synes det er litt skummelt - og etterpå sier at dette var  nyttig. Så har jeg videre fått ferdigstilt et dokument i Compilo som jeg har begynt på tusen ganger, og som forhåpentligvis får gjort arbeidsdagen enklere for mine kollegaer. Helt på tampen av arbeidsdagen har vi hatt en god drøfting hvor vi har funnet en vei videre i noe som virket veldig komplisert. Det er virkelig en god arbeidsdag for meg.