De jobber på et av byens mest populære spisesteder og akkurat denne dagen står det komle med tilbehør på menyen. F.v. Cecilie Beate Tindeland, Siv Høiby og Salve Magnus Høyvik.
Cathrine Grindheim
På en normal uke går det mellom 500-600 middager. Står det komle på menyen kan du plusse på 50-100 til.
– Vi satser på husmannskost. Tradisjonsmat med poteter og brun saus. Det mest "eksotiske" vi tilbyr er biffsnadder med bernaisesaus. Vi prøvde lasagne noen ganger. Da ville gjestene ha poteter til, forteller Siv Høiby, kokken som lager middagene ved kaféen på Havnaberg seniorsenter.
Ferskt og kortreist
Alle middagene lages på kjøkkenet på Havnaberg og er helt fersk når den serveres i tidsrommet fra klokken 12.00 til 14.30.
– Kundene våre er fornøyd med tidlig middag, så ingen sure miner når serveringen stenger klokken 14.30. Selv om mange av kundene våre er i den øvre aldersgruppen, ser vi en tendens til at også yngre benytter seg av tilbudet vårt. Det er bare hyggelig, for på denne kaféen er alle velkommen. Det hender vi har storfamilien til bords og besteforeldrene spiser middag sammen med barnebarna. Til og med cruiseturister legger middagen her. Ikke så dumt egentlig, for er det et sted de får norsk tradisjonsmat så er det jo her. Og så kan de nyte Havnaberg-utsikten etterpå, smiler Siv.
Fra kaféen på Havnaberg er det også utkjøring av mat til dem som har bestilt middager hjem til seg. Utkjøringen skjer to dager i uken og utføres av frivillige. Det jobber også frivillige i kaféen.
– De frivillige gjør en kjempejobb og er helt avgjørende for at driften skal gå rundt. Det er veldig kjekt å samarbeide med dem, sier Siv.
Måtte tilbake
Selv har hun jobbet ved Havnaberg i to etapper Restaurantkokken med over 37 års erfaring, jobbet her først som nyutdannet. Etter å ha “luftet seg” noen år i det private, kom hun tilbake til kokkejobben på Havnaberg for 14 år siden.
– En trivelig arbeidsplass. Vi gir folk viktig næring og driver ikke minst et sosialt møtested for folk. Det siste er minst like viktig, sier Siv som ofte får respons på maten fra kafégjestene.
– Noen forteller at dette ga dem minner tilbake til middagene de vokste opp med. At vi gir slike opplevelser er veldig hyggelig å høre, sier hun.
Les mer om Havnaberg seniorsenter og Haugesund frisklivssentral
Siv Høiby er kokk ved kaféen på Havnaberg,
Cathrine Grindheim