Ingvild jobber for frivilligheten i byen vår!

Få kjenner frivilligheten i Haugesund bedre enn Ingvild Bjerkeland (42). Hun er nå godt i gang med sitt fjerde år som frivillighetskoordinator. Men hva går egentlig jobben hennes ut på? 

Ingvild Bjerkeland jobber som frivillighetskoordinator i Haugesund kommune. - Klikk for stort bildeIngvild Bjerkeland jobber som frivillighetskoordinator i Haugesund kommune. Tine Simi Brun

Litt om meg 

Navn: Ingvild Bjerkeland            

Alder: 42

Bosted:  Haugesund

Interesser: Leser og skriver bøker, går tur i skogen på Årabrot og ser mye film.

Hvilken jobb har du? Frivillighetskoordinator i Haugesund kommune

Hvor lenge har du jobbet i Haugesund kommune? Siden 1. mars 2020  

Fortell litt om arbeidsoppgavene dine? Min hovedoppgave er å styrke og forenkle arbeidet til de rundt 300 frivillige organisasjonene vi har i Haugesund. Jeg har ansvar for samarbeidsavtaler og flere tilskudd, og jeg tilrettelegger for samarbeid og dialog både mellom de ulike organisasjonene og mellom kommunen og organisasjonene. Sammen med folkehelsekoordinator drifter jeg flere ressursgrupper hvor frivillige organisasjoner og offentlige tjenesteområder som har samme målgruppe/fagfelt møtes for erfaringsutveksling og samarbeid. Jeg er tilgjengelig for de frivillige organisasjonene der de trenger hjelp; om det er med å søke eksterne tilskudd, bidra til å utforme prosjekter, koordinere tiltak for ulike målgrupper eller til å finne løsninger på utfordringer. Jeg har også hovedansvar for Fritidskassen, som er kommunens støtteordning for at barn skal kunne delta i organiserte fritidsaktiviteter. Vi har mange ulike prosjekter på gang til en hver tid, så det er en veldig variert arbeidshverdag.  

Hva er ekstra viktig for deg i jobben din? Å løfte frem alt det fantastiske arbeidet som utføres av frivilligheten. De fleste av oss bare kjenner til en brøkdel av det som finnes av tiltak, tilbud og aktiviteter i Haugesund.

Beskriv en god arbeidsdag for deg? Et godt og produktivt møte med aktører i frivilligheten, hvor vi har funnet en løsning på noe eller planlagt et bra prosjekt sammen. Og så lunsj med kollegaene i Festiviteten; der er det stort sett alltid masse latter og god stemning.