Ingen bygger høyere tårn enn Richard

Richard Meling (18) trengte en pause fra skolen og søkte seg som lærling i Haugesund kommune. Nå stortrives han som lærling i barne- og ungdomsarbeid i Lysskar barnehage. Til neste høst ser han frem til å skifte arbeidssted til Hemmingstad kultursenter – et sted som han har et helt spesielt forhold til. 

Bilde av Richard Meling som er lærling i Lysskar barnehage. - Klikk for stort bildeRichard Meling stortrives som lærling i Lysskar barnehage. Liv Alsaker Sande

Barna i Lysskar barnehage er imponert over tårnene som Richard bygger. Siden 18-åringen rager vel 2 meter over bakken, kan han bygge superhøye tårn med lego og playmo. 

– Ja, noen fordeler skal en ha. Ellers byr både stoler og bord i barnehagen på noen ergometriske øvelser for meg, smiler Richard som startet lærlingetiden i august 2023. 

En av gjengen

Richard har funnet seg godt til rette som lærling i barnehagen og synes han blir godt fulgt opp både faglig og sosialt. Han har sin egen veileder han kan henvende seg til ved behov og får god oppfølging fra de andre voksne i barnehagen.

– Jeg følger meg godt ivaretatt og begynner nå å bli trygg på de fleste arbeidsoppgavene. Føler meg som en av gjengen i personalgruppen og trives godt sammen med barna. Heldigvis ser også barna ut til å trives med meg. Vanligvis jobber det jo bare en mann her, så jeg tror de liker at det kom en til! 

Richard jobber på «sommerfugl»-avdelingen der det går 15 barn. 

– Å være omsorgsfull og ha evne til å trøste barna om de trenger det, er to viktige ferdigheter her, sier han.

Bilde av Richard Meling som er lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget.  - Klikk for stort bildeRichard Meling trives godt som lærling i barne- og ungdomsarbeid. Liv Alsaker Sande

Bytter arbeidssted

Richard bor selv på Rossabø og bruker bare to minutter å gå til jobben i Lysskar barnehage. Så mye lenger jobbvei blir det heller ikke når han til våren skal skifte arbeidsplass. Er du lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget i Haugesund kommune, får du nemlig praksis ved flere arbeidssteder. I august 2024 fortsetter han lærlingtiden på Hemmingstad kultursenter, i tillegg til å jobbe på en barneskole.

– Det gleder jeg meg veldig til. Jeg har selv vært en ivrig bruker av kultursenteret i flere år siden bandet mitt «Kosmos» har fast øvingslokale der, og det var faktisk der jeg ble inspirert til å utdanne meg som barne- og ungdomsarbeider. Etter jeg begynte her i barnehagen, har jeg også vurdert å utdanne meg til spesialpedagog når læreperioden er over. At det er spennende å jobbe med de yngste barna, er det i alle fall ingen tvil om, sier Richard.