Fikk beviset på at de er Miljøfyrtårn

Under fagdagen til de kommunale barnehagene fredag 10. november, dukket plutselig ordfører Nils Konrad Bua opp. Ikke bare for å love at han stiller som vikar i en barnehage, men også for å dele ut beviset på at alle barnehagene i Haugesund kommune er blitt sertifiserte som Miljøfyrtårn. 

Bilde av barnehagene som er blitt Miljøfyrtårn. F.v. Siv-Hilde Dalen (Solandsbakkane barnehage), Bertha Eidesvik (Lysskar barnehage), Nils Konrad Bua (ordfører), Margareth Haraldseid (Bleikemyr barnehage), Jorunn Wathne (Sagatun barnehage) og Aud Marion Lønning (Hemmingstad barnehage). - Klikk for stort bildeF.v. Siv-Hilde Dalen (Solandsbakkane barnehage), Bertha Eidesvik (Lysskar barnehage), Nils Konrad Bua (ordfører), Margareth Haraldseid (Bleikemyr barnehage), Jorunn Wathne (Sagatun barnehage) og Aud Marion Lønning (Hemmingstad barnehage) Liv Alsaker Sande

Ordføreren fortalte litt om den gang han selv gikk i barnehagen på Bua i Sveio. Han gikk hver mandag og fredag og høydepunktet var utvilsomt da det ble servert kake under bursdagsfeiringene. Bua la vekt på at det er ekstra viktig at miljøbevisstheten starter med de minste barna, og fortalte da han selv ble korrigert av sin nevø på fire år fordi han “holdt på” å kaste et batteri i søppelet.

Les mer om hvordan Solandsbakken barnehage ble Miljøfyrtårn ! 

Hele kommunen skal med

Tina Haddeland er Internrådgiver for miljøsertifiseringen  i kommunen og forteller om en omfattende prosess i alle deler av virksomheten. Rådhuset har vært sertifisert miljøfyrtårn siden 2018. Det er politisk vedtatt at hele kommunen skal sertifiseres, og i 2022 startet arbeidet med å sertifisere resten av virksomhetene.
- Barnehagene er en viktig start i dette arbeidet, og vi er også i gang å sertifisere skolene i kommunen, sier Haddeland.

Les mer om miljøsertifisering her!