Det finnes mange ulike former for vold og overgrep, og det er flere steder du kan få hjelp. TryggEst skal bidra til å forhindre, avdekke og håndtere vold og overgrep mot voksne mennesker over 18 år som i liten eller ingen grad er i stand til å beskytte seg selv. Vi tar også imot henvendelser fra familie, venner, kollegaer eller hjelpearbeidere som er bekymret for en voksen person som kan være i fare.
Ta kontakt med vårt TryggEst-team!
Når du kontakter TryggEst-teamet vårt, får du snakke med noen som har erfaring med mennesker som har det vanskelig. Du trenger ikke være sikker på at du har opplevd vold for å ringe TryggEst-teamet vårt. Det er lov å spørre om eller diskutere situasjoner som oppleves som vanskelige. Du treffer oss på telefon 47 69 38 233 og du kan også sende e-post til tryggest@haugesund.kommune.no
PS: Dersom situasjonen er akutt, kontakt nødetatene på telefon 112 (politi) eller 113 (helse).
Du har rett til å være trygg
Du har rett til å være trygg på at ingen gjør deg vondt eller skader deg. Det finnes mange ulike former for vold og overgrep, og det er flere steder du kan få hjelp. TryggEst skal bidra til å forhindre, avdekke og håndtere vold og overgrep mot voksne mennesker over 18 år som i liten eller ingen grad er i stand til å beskytte seg selv.
Når du kontakter TryggEst får du snakke med noen som har erfaring med mennesker som har det vanskelig. Du trenger ikke være sikker på at du har opplevd vold for å ringe TryggEst-teamet vårt. Det er lov å spørre om eller diskutere situasjoner som oppleves som vanskelige.
Det er lov å melde inn en bekymring.
Se flere filmer her
Skal ivareta risikoutsatte voksne
TryggEst er utviklet av Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) for å hjelpe kommunene å ivareta sine mest risikoutsatte voksne innbyggere over 18 år.
Å være risikoutsatt innebærer å leve i en situasjon som gir økt risiko.
Risikoen for overgrep er ekstra stor i situasjoner der personer er avhengige av andres hjelp i hverdagen. Voksne som er risikoutsatt for vold og overgrep kan for eksempel ha en funksjonsnedsettelse, utviklingshemming, høy alder, demens, psykisk lidelse, ruslidelse eller en somatisk sykdom. Eller de kan være pårørende til personer med psykisk sykdom eller rusutfordringer.
Les mer om TryggEst på Bufdir.no