Aktiviteter - Verksted

1. Førsteklasseklubben
Et helt spesielt tilbud til deg som akkurat har begynt i 1. klasse og som vil være med på Barn er bra! Mye spennende skal skje, og vi røper ikke mer enn at det blir et trygt sted å være for festivalens yngste deltakere!

2. Barn er bra-scenen! 1.-7. trinn
Her skal det bli sceneshow hele uken lang. Vil du lede programmet, synge, danse, underholde og spille i Barn er bra!-orkesteret? Da er dette plassen for deg

3. Legounivers 1.-7. trinn
Her kan du kose deg med legoklosser hele dagen. Utrolig hva du kan få til å bygge. Vi bygger, jobber og leker.

4. Barnas kjøkken 1.-7. trinn
Det er gøy å lage mat! Og mat skal deles. Vil du være med på festivalens eget kjøkken er dette stedet for deg!

5. Kreativt verksted 1.-7. trinn
Dette kan bli mange spennende ting! Her skal du få bruke hendene dine til å skape noe som både blir spennende og fint.

6. Fotballskole 1.-7. trinn
I samarbeid med SK Vard, Vardmodellen og ungdom fra festivalen inviterer vi deg på fotballskole. Etter at du har møtt opp til morgenshow  er det ut på fotballbanene for trening…

7. Hip hop dans 1.-7. trinn
Vi har dansesal med speil, mega lydanlegg og flinke instruktører: Vi øver inn danser og kanskje kan vi opptre for de andre?        

8. Gaming & LAN 4.-7. trinn
Dataspill er spennende og fengende. Og hvordan virker en datamaskin som du spiller med? Hvordan setter vi sammen utstyret. Her blir det både mekking og spilling!

9. Villmarkstur 4.-7. trinn
 I vårt flotte nærområde er det mange fine turer, både i skog, fjell og på vann! Her skal du oppleve hvordan man kan ha det gøy og trygt ute i naturen.’

10. Kassabil 3.-7. trinn
Her skal det produseres biler verden aldri har sett. Kassabilene blir bygget fra bunnen og gjøres klare til race…

11. Skating & Parkour 1.-7. trinn
Lær deg å stå på skateboard & kanskje prøve deg på noen triks! Både for nybegynnere & erfarne! Parkour er seriøs leking. Man bruker hele kroppen for å bevege seg gjennom all slags miljø på mange forskjellige måter. Vi begynner på bakken og har fokus på basic teknikker og flyt, ikke avanserte triks!

12. Speiderleir 1.-7. trinn 
KFUK- KFUM-speiderne i Haugesund inviterer til en uke på speiderleir under Barn er bra! - festivalen hvor du kan boltre deg i speideraktiviteter. Med eller uten speidererfaring får du oppleve en uke med leirliv i urbane omgivelser.
Bli med hvis du synes det høres spennende ut å være ute med bål, skattejakt og friluftsliv.

13. Barn er bra redaksjonen 5.-7. trinn
Har du lyst til å være journalist? Skrive og prate?
I år lager vi nettavis, nett-tv, podcast og radio sammen med Radio 102

14. Kunst og kultur 1.-7. trinn
Haugesund er en by med kunstnere og kunstverksted, Norges kuleste bibliotek, billedgalleri og museum og flott kino. Vil du bli bedre kjent med dette? Lage ditt eget kunstverk, finne en spennende bok å lese, se en spennende film på kino og ta en prat med en ekte kunstner? Bli med!

15. Fiske og friluft 1.-7. trinn
Her går turenen langs Kvalaelven, Tornesvannet og til havet. Her får du oppleve friluftsliv i nærmiljøet og i nærheten til vann og sjø!

16. Sing and songwriter 4.-7. trinn
Liker du sang og musikk? …og kanskje aller helst å både skrive sanger og synge dem. Her kan du få god hjelp, øvelse og tips til hvordan du skal gjøre det.

17. Allidrett 1.-7. trinn
Her vil du få bli med på forskjellige idrettsgrener og se hva du synes er gøy og hva du får best til. Aktivitet ute og inne.

18. Kunst og design 5.-7. trinn
Liker du redesign, gjenbruk og å være kreativ? Her lærer du litt om hvordan du kan lage nytt av brukt, om økologiske klær og klesproduksjon. Det blir jakt etter glemte skatter, og kanskje en moteoppvisning til slutt

19. Animasjonsverksted 3.-7. trinn
Vi lager morsomme og spennende animasjonsfilmer på nettbrett. Enkelt og kjempegøy!

20. Redd barna 1.-7. trinn
Vi bygger en bedre verden for og med barn, sier Redd Barna. Vil du jobbe med saken? I Norge og verden rundt jobber vi for å sikre at barn er trygge og friske. Vi brenner for en verden der alle barn overlever, lærer og er trygge. En verden hvor hvert barn kan bli den de ønsker å være. Barn er bra! tar saken.

21. Detektivene 1.-7. trinn
Vi skal løse mysterier og finne ut av saker og ting. Ut for å lete, inn for å undersøker og i det hele tatt gjøre spennende saker og ting!

22. På glattisen 2.-7. trinn
Vi bruker Haugesund Ishall! Her lærer du å gå på skøyter, spille ishockey, leke og ha det gøy på isen. Ta med egne skøyter og hjelm

23. Diakoni og miljøpatruljen 3.-7. trinn 
Diakoni handler blant annet om å hjelpe. Vi tar vare på hverandre og naturen rundt oss. På festivalen er vi også miljøagenter og arbeider med oppgaver som er bra for miljøet. Vi skal opptre med sang og drama på Haraldsvang omsorgssenter. Vi arrangerer leker og konkurranser på festivalen. Blir du med?

24. Skattkammeret 1.-7. trinn
Kirkens Bymisjon har samlet mange skatter som du og andre kan låne! Her kan du få prøve deg på ulike aktiviteter som dere finner i Skattkammeret, og få minikurs i noe du ikke kunne fra før! Samtidig får du være ambassadør for årets TV-aksjon, som skal samle inn penger til Kirkens Bymisjons arbeid mot utenforskap blant barn og voksne

25. Festivalbakeriet 4.-7. trinn
Hele festivalen baker! I hvert fall denne gruppa, så får hele festivalen smake… Menyen blir sjokoladekjeks, gulrotkake, risboller, sjokoladekake, lapper, kråkeboller og pizzasnurrer.

26. Lyd og lys 1.-7. trinn
Er du den nye teknikeren i Barn er bra! som skal styre lyd og lys om noen år? Da kan du bli med her for å lære og delta i styringen av det som skal skje i showene…