Aktiviteter

Kort fortalt

  • Aktivitetene er fra 09.45 til 14.30 mandag til fredag
  • Se dagsprogrammet her
  • Her kan du se festivalbrosjyren for Barn er bra

Aktiviteter - verksted

1. Førsteklasseklubben

Et helt spesielt tilbud til deg som akkurat har begynt i 1. klasse og som vil være med på Barn er bra! Mye spennende skal skje, og vi røper ikke mer enn at det blir et trygt sted å være for festivalens yngste deltakere!

2. Barn er bra-scenen! 1.-7. trinn

Her skal det bli sceneshow hele uken lang. Vil du lede programmet, synge, danse, underholde og spille i Barn er bra!-orkesteret? Eller stand-up komiker? Da er dette plassen for deg.

3. Legounivers 1.-7. trinn

Her kan du kose deg med legoklosser hele dagen. Utrolig hva du kan få til å bygge. Vi bygger, jobber og leker. 

4. Barnas kjøkken 4.-7. trinn

Det er gøy å lage mat! Og mat skal deles. Vil du være med på festivalens eget kjøkken er dette stedet for deg!I Barnas kjøkken er også festivalbakeriet.

5. Kreativ verksted 1.-7. trinn

Dette kan bli mange spennende ting! Her skal du få bruke hendene dine til å skape noe som både blir spennende og fint. 

6. Fotballskole 1.-7. trinn

I samarbeid med SK Haugar og ungdom fra festivalen inviterer vi deg på fotballskole. Etter at du har møtt opp til morgenshow er det ut på fotballbanene for trening…

7. Hip hop og dans 1.-7. trinn

Vi har dansesal med speil, mega lydanlegg og flinke instruktører: Vi øver inn danser og kanskje kan vi opptre for de andre?

8. Gaming & LAN 4.-7. trinn

Dataspill er spennende og fengende. Og hvordan virker en datamaskin som du spiller med? Hvordan setter vi sammen utstyret. Her blir det både mekking og spilling!

9. Villmarkstur 4.-7. trinn 

I vårt flotte nærområde er det mange fine turer, både i skog, fjell og på vann! Her skal du oppleve hvordan man kan ha det gøy og trygt ute i naturen. 

10. Kassabil 3.- 7. trinn 

Her skal det produseres biler verden aldri har sett. Kassabilene blir bygget fra bunnen og gjøres klare til race på siste dag…

11. Skating 1.-7. trinn 

Lær deg å stå på skateboard & kanskje prøve deg på noen triks! Både for nybegynnere & erfarne! 

12. Speiderleir 1. - 7. trinn 

KFUK- KFUM-speiderne i Haugesund inviterer til en uke på speiderleir under Barn er bra! - festivalen hvor du kan boltre deg i speideraktiviteter. Med eller uten speidererfaring får du oppleve en uke med leirliv i flotte omgivelser. Bli med hvis du synes det høres spennende ut å være ute med bål, skattejakt og friluftsliv.

13. Barn er bra redaksjonen 5.-7. trinn 

Har du lyst til å være journalist? Skrive og prate?
I år lager vi nettavis, nett-tv, podcast og radio sammen med Radio 102

14. Kunst & kultur 1.-7. trinn

Haugesund er en by med kunstnere og kunstverksted, Norges kuleste bibliotek, billedgalleri og museum og flott kino. Vil du bli bedre kjent med dette? Lage ditt eget kunstverk, finne en spennende bok å lese, se en spennende film på kino og ta en prat med en ekte kunstner? Bli med!

15. Brettspillklubb 1.-7. trinn 

Her blir det spennende fellesskap med gamle og nye brettspill. En verden og drama utspiller seg rundt bordet. Vil du bli millionær, finne den forvunnede diamant eller bli med på et slag med sjakk? Du kan ta med egne spill og besteforeldre og foreldre på besøk til et spill også ...

16. Sing and song writer 4.-7. trinn 

Liker du sang og musikk? …og kanskje aller helst å både skrive sanger og synge dem. Her kan du få god hjelp, øvelse og tips til hvordan du skal gjøre det.

17. Allidrett 1-7. trinn 

Her vil du få bli med på forskjellige idrettsgrener og se hva du synes er gøy og hva du får best til. Aktivitet ute og inne. Her skal vi også spille «ping pong» og basketball.

18. Kunst & design 5.- 7. trinn

Liker du redesign, gjenbruk og å være kreativ? Her lærer du litt om hvordan du kan lage nytt av brukt, om økologiske klær og klesproduksjon. Det blir jakt etter glemte skatter, og kanskje en moteoppvisning til slutt

19. Animasjonsverksted 3.- 7. trinn

Vi lager morsomme og spennende animasjonsfilmer på nettbrett. Enkelt og kjempegøy!

20. Detektivene 1.-7. trinn 

Vi skal løse mysterier og finne ut av saker og ting. Ut for å lete, inn for å undersøke og i det hele tatt gjøre spennende saker og ting!

21. På glattisen 2.- 7. trinn

Vi bruker Haugesund Ishall! Her lærer du å gå på skøyter, spille ishockey, leke og ha det gøy på isen. Ta med egne skøyter og hjelm

22. Skattkammeret 1.- 7. trinn

Kirkens Bymisjon har samlet mange skatter som du og andre kan låne! Her kan du få prøve deg på ulike aktiviteter som dere finner i Skattkammeret, og få minikurs i noe du ikke kunne fra før! 

23. Lyd & lys 3.-7. trinn

Er du den nye teknikeren i Barn er bra! som skal styre lyd og lys om noen år? Da kan du bli med her for å lære og delta i styringen av det som skal skje i showene…

24. Dukketeater 4.-7. trinn

Med fantastiske gøyale dukker kan du bli med på å lage dukketeater. Lær hvordan du kan få en dukke til å bli levede og klare å fortelle spennende saker og ting. I tillegg skal vi lage scene og kulisser!

Fellesaktiviet

Internasjonalt verksted i samarbeid med Strømmestiftelsen og ACT Now-studenter. Her får vi inspirasjon fra våre venner i verden! Her jobber vi også med å ta vare på kloden og ta vare på natur og miljø.

Det magiske klasserommet

Redd Barna har fått et eget rom på festivalen hvor vi gjennom lek og prat skal jobbe med barns rettigheter. Vi skal også finne gode ideer til årets TV-aksjon, som går til Redd Barna sitt arbeid for barn som vokser opp i krig. Alle gruppene er velkomne innom!

Diakonikroken

Diakoni betyr omsorg for andre. Om du eller andre trenger litt ekstra omsorg og hvile på festivalen kan du ta en tur hit. ønsker å gi trøst, fellesskap og glede! Der vil du alltid være velkommen!