Åpen spørretime i bystyresalen

Målet med «Åpen spørretime» er å gi deg som innbygger og bruker av de kommunale tjenestene adgang til å stille spørsmål til bystyret i Haugesund kommune ved ordfører. Dette vil gi mulighet til en mye mer direkte kommunikasjon med bystyret, og innbyggerne vil få mer åpenhet om kommunale forhold og støtte politikernes ombudsrolle. Du kan stille spørsmål ved pågående planlegging, saker som er under forberedelse/vurdering av administrasjonen, politiske/kommunale utvalg eller arbeidsgrupper. Du kan ikke stille spørsmål i saker som er unntatt offentlighet eller saker som er underlagt taushetsplikten.

Få frem egne saker
Haugesund kommune har vært i kontakt med Notodden og Drammen kommuner som har hatt «Åpen spørretime» en stund, for å høre om deres erfaringer. Begge kommunene opplever spørretimen som viktig og mener dette er en god mulighet for innbyggerne til å få kommunisert sine saker til bystyret. Det har ikke vært gjennomført «Åpen spørretime» i bystyresalen i Haugesund tidligere.

Medinnflytelse
Åpen spørretime i forkant av alle ordinære møter i bystyresalen vil kunne gi byens innbyggere mulighet til direkte kommunikasjon med bystyret og vil kunne gi en mye større åpenhet vedrørende kommunale forhold. Det vil øke interessen for lokalpolitikk og gi økt forståelse for kommunale prosesser. Bystyre og administrasjonen vil kunne få mange viktige innspill i pågående prosesser, og gi byens innbyggere større grad av medinnflytelse.

Første gang "Åpen spørretime" ble arrangert var under bystyrets møte den 7. september 2016.

RETNINGSLINJER FOR ÅPEN SPØRRETIME FINNER DU HER >>>

Litt nede på hovedsiden på kommunens nettportal er det lagt inn en knapp som heter "Politikk". Trykker du på denne kommer du til en side som tar for seg det meste av den politiske organiseringen i Haugesund.

Her finner du en lenke med navnet "Åpen spørretime". Her blir det lagt inn et elektronisk skjema der byens innbyggere kan sende inn sine spørsmål. Spørsmålene blir mottatt av formannskapssekretær Eli Håland og videreformidlet til ordfører og andre det måtte angå.

Har du spørsmål til bystyret i Haugesund kommune? Fyll ut skjemaet under og send det inn.

Spørsmål til spørretimen

Fant du det du lette etter?        Ja jeg fant det jeg lette etter        Nei, jeg fant ikke det jeg lette etter