IA - virksomhet

Haugesund kommune er en IA-bedrift som betyr av kommunen arbeider for et inkluderende arbeidsliv. Det er å gi plass til alle som kan og vil arbeide. Det er mange fordeler med å bli IA-virksomhet.

En IA-avtale består av en sentral og en lokal del. Den sentrale delen er mellom partene i arbeidslivet og regjeringen. Den lokale samarbeidsavtalen er mellom NAV Arbeidslivssenter og virksomheten, både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden. Virksomheter som har avtale kan kalle seg IA-virksomheter og får tilgang på ressurser og bistand fra NAV.

Fordeler med å bli IA-virksomhet

IA-virksomheter får en egen kontaktperson i arbeidslivssenteret. Kontaktpersonen veileder ledere, tillitsvalgte og verneombud med å arbeide målrettet og resultatorientert for å utvikle en mer inkluderende arbeidsplass, og sørger for at virkemidler fra NAV blir satt i verk.

IA-virksomheter

Les mer om hva arbeidslivssenteret kan bidra med samt kontaktinformasjon. Se også nyttig info under Relatert informasjon.

Fant du det du lette etter?        Ja jeg fant det jeg lette etter        Nei, jeg fant ikke det jeg lette etter