OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Registrering for vaksinering

Alle i alderen 18 til 64 år som vil ta koronavaksinen, registrere seg for å få tilbud om vaksine

Klikk her for å registrere deg i Helseboka

Koronavaksine

KORT FORTALT

 • Ferieavvikling gir redusert betjening av vaksinetelefonen (09.00-11.30).
 • Spørsmål om vaksinering - send e-post til koronavaksinering@haugesund.kommune.no.
 • Vaksinen får du på vaksinesenteret på Svehaugstemmen 2 (tidligere Ford Auto).
 • I Haugesund kommune vaksinerer vi med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech og vaksinen gis i to doser.
 • Koronavaksinen er gratis.
 • Møt opp til tildelt vaksinetime! Det er mange som vil ha din plass i køen. Send oss en e-post eller avbestill timen på Helseboka hvis du ikke kan møte opp.

Disse vaksinerer vi nå (oppdatert 26. juli)

Denne uken fortsetter vi med å fullføre vaksinering med dose 1, og ber alle som fortsatt ikke har fått dose 1 om å melde seg. Vi har ledige timer fra inneværende uke og i ukene fremover. Vi tilstreber å avrunde vaksinering med dose 1 i uke 32.

Alle som hittil har meldt seg i vaksinekø via Helseboka i Haugesund kommune skal nå ha fått invitasjon til å bestille time til koronavaksinering.

Dersom det er noen som har registrert seg, men fortsatt ikke er blitt kontaktet, ber vi om at dere snarest sender informasjon om dette på e-post til koronavaksinering@haugesund.kommune.no. Dere vil da motta sms om tidspunkt for time.

Registrer deg for vaksine

Er du i aldersgruppen 18 - 64 år?

Da må du registrere deg i vaksinekø dersom vi skal ha mulighet til å kalle deg inn til vaksinering. 

Registrer deg for vaksinering her

Har du spørsmål om vaksinering ringer du 468 84 886  (åpningstid 09.00 - 11.30 mandag til fredag) eller send en e-post til koronavaksinering@haugesund.kommune.no

Jeg har fått SMS fra kommunen - hva gjør jeg?

Når du får tekstmelding (SMS) fra kommunen vil det si at du har anledning til å bestille time for vaksinasjon. Vi vaksinerer deg i to omganger og du må bestille time til begge dagene.

Brukerveiledning for å bestille time til vaksinering (PDF, 2 MB)

Egenerklæringsskjema for koronavaksine

Vi forventer at du prioriterer å møte opp til tildelt time. Organisering av vaksinering krever omfattende logistikk for å sikre trygg forvaltning av tilgjengelige vaksinedoser, og vi ber om at du respekterer dette.

På vaksinasjonsdagen

All vaksinering foregår på Svehaugstemmen 2 (tidligere lokaler til Haugesund Auto). Det er mulig å vaksinere inntil 1000 personer pr. dag på vaksinesenteret.

 

Status for vaksinering i Haugesund (oppdatert 28. juli)

Prioritering

Vi følger den nasjonale prioriteringsrekkefølgen som er

 1. beboere i sykehjem
 2. de i alderen 85 år eller eldre
 3. de i alderen 75 - 84 år
 4. de i alderen 65 - 74 år og enkelte personer 18-64 år med særlig høy risiko
 5. de i alderen 55 - 64 år med underliggende sykdom/ tilstand
 6. de i alderen 45 - 54 år med underliggende sykdommer/tilstander 
 7. de i alderen 18 - 44 år med underliggende sykdommer/tilstander 
 8. de i alderen 55 - 64 år 
 9. de i alderen 45 - 54 år 
 10. de i alderen 18 - 24 år og 40 - 44 år
 11. de i alderen 25 - 39 år

Helsepersonell vil bli prioritert hvis smittepresset øker og hvis smittesituasjonen i helseinstitusjonene endrer seg. Les mer på FHI.no om hvem som får vaksinen.

Hvorfor vaksinerer vi?

Å ha gjennomgått en smittsom sykdom vil ofte gi en viss beskyttelse (immunitet) mot å få sykdommen på nytt, men noen sykdommer kan hos enkelte gi så kraftig betennelsesreaksjon i kroppen at det blir farlig. Noen blir livstruende syke og dør eller får alvorlige følgetilstander.

Ved vaksinering gir vi kroppen noe å trene seg på som likner på sykdomsviruset, men som ikke kan gi sykdommen. Immunforsvaret blir stimulert slik at kroppen lærer seg å kjenne igjen og bekjempe viruset. Vaksinen forsvinner raskt ut av kroppen. Men da har vaksinen lært kroppen å forsvare seg hvis den senere blir utsatt for smitte. Slik kan vi enkelt og effektivt beskytte oss mot noen av de farlige smittsomme sykdommen, uten at vi må utsettes for risikoen ved å ha sykdommen.

I tillegg bidrar all vaksinasjon til å begrense smitten i samfunnet slik at vi alle gradvis kan komme tilbake til en mer normal hverdag.

Les "Koronavaksine på 1-2-3" på FHIs sider.

Om vaksinen

Koronavaksinen er gratis. 

Vi vaksinerer med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech og vaksinen gis i to doser.

Slik virker mRNA-vaksinene

To godkjente koronavaksinene Comirnaty (fra BioNTech/ Pfizer) og Spikevax (fra Moderna) som brukes i Norge er såkalte mRNA-vaksiner. I Haugesund vaksinerer vi med Comirnaty fra BioNTech/Pfizer.

Vaksinene inneholder oppskriften (budbringer-RNA) på de typiske piggene på koronaviruset innpakket i små fettbobler. Kroppen bruker oppskriften til å lage ufarlige kopier av disse piggene som immunforsvaret kan trene seg på. Slik lærer kroppen å kjenne igjen og forsvare seg mot ekte koronavirus hvis man senere blir smittet.

Budbringer-RNA fra vaksinen blir raskt brutt ned av kroppen uten å påvirke arvestoffet.  

I tillegg inneholder vaksinene stoffer som skal holde dem stabile under produksjon, lagring og transport, samt gi riktig pH som er viktig for å redusere smerte ved injeksjon. Disse stoffene er vann, salter og sukker.

Vaksinene inneholder ikke levende virus og gir ikke koronainfeksjon.

Koronavaksinene virker forebyggende. Den kan ikke kurere koronasykdom som man allerede har fått.  

Det er ikke brukt antibiotika i produksjonsprosessen, så vaksinene inneholder ikke antibiotika eller rester av antibiotika.

Vaksinene inneholder ikke adjuvans, altså hjelpestoff som tilsettes noen vaksiner for å øke immunforsvaret sin respons. Vaksinene inneholder ikke produkter fra svin. Vaksinene inneholder heller ikke kvikksølv.

Les mer om mRNA-vaksine på FHIs sider.

 

Informasjon om koronavaksine fra Folkehelseinstituttet

Koronavaksiner anbefales først og fremst for å beskytte enkeltindivider som risikerer alvorlig forløp av covid-19 (risikogrupper). Det er uvisst i hvilken grad personer som har gjennomgått covid-19 er immune mot sykdommen, og hvor lenge en slik beskyttelse varer. Dette vil være avhengig av blant annet hvor syk personen var. Utfra den kunnskapen vi har i dag anbefales også personer som tidligere har gjennomgått covid-19 å vaksinere seg, så langt de er i fin form og ikke har senvirkninger av sykdommen når det er tid for vaksinasjon.

Forsiktighetshensyn koronavaksine:

 • Allergisk reaksjon på tidligere doser av samme vaksine
 • Kjent allergi mot noen av innholdsstoffene i vaksinen
 • Akutt infeksjonssykdom med feber over 38°C

Råd fra FHI - hvis du har symptomer etter koronavaksinasjon

Melde inn bivirkninger

Helsepersonell som i sin yrkespraksis får mistanke om en alvorlig bivirkning etter vaksinasjon, skal snarest melde fra om dette til Folkehelseinstituttet via melde.no.

Privatpersoner som har opplevd uvanlige eller alvorlige symptomer som de tror skyldes vaksine, kan melde fra om dette via meldeskjemaet på Helsenorge.no

Mer informasjon

Folkehelseinstituttet (FHI) om koronavaksine

Folkehelseinstituttet (FHI) om koronavaksinasjons-programmet

Folkehelseinstituttet (FHI) om vaksineringsscenario

Helsenorge med informasjon og oversikt over råd og regler om koronaviruset

Kontaktinformasjon

Legevakt 116 117 

Telefon til koronatest 481 06 331

Spørsmål om vaksinering 468 84 886 (åpningstid 09.00 - 11.30, men svært redusert bemanning i ferien - send oss en e-post om det du lurer på så svarer vi deg så snart som mulig)

Kontaktinformasjon

Korona

Har du spørsmål om reise, koronasertifikat, gyldighet i ulike land og lignende, må du ringe den nasjonale informasjonstelefonen.

Har du behov for legehjelp, ring fastlegen din.

Nasjonal informasjonstelefon 815 55 015

Send e-post om vaksinering
(E-post vil bli besvart innen utgangen av dagen gjennom hele sommeren)

Til toppen