Trinn 2 - slik bruker du de ulike dokumentene
Situasjonskart
Situasjonskartet viser byggegrenser, nabogrenser, ledninger i grunnen. Det du tegner inn på situasjonskartet (situasjonsplanen) bruker vi til å oppdaterer kartet. Det er derfor viktig at du målsetter kartet riktig.
For mindre tiltak bruker du kartet til å sjekke
- avstand til vann-, avløps- og overvannsledninger
- avstand til nabogrense
- plassering i forhold til byggegrense
Innhold
Situasjonsplanen skal vise plasseringen av tiltaket. Dette innebærer blant annet
- avstand til nærmeste nabogrense
- avstand mellom bebyggelse
- avstand til nabobebyggelse
Situasjonskartet er det eneste dokumentet som viser VA - ledninger og må bestilles via vårt e-torg.
Reguleringsplankartet
Plankartet er den visuelle delen av reguleringsplanen og viser arealformålene, byggegrenser og hensynssoner. Det er særlig tre spørsmål du må besvare:
- Har eiendommen en byggegrense? Byggegrenser vises som en stiplet sort strek på eiendommen din. Hvis du er utenfor byggegrensen krever dette dispensasjon.
- Har eiendommen noen arealer som ikke kan være med i utnyttelsen? Det er kun de gule arealene (boligformål) som kan tas med når du regner utnyttelsen og du må plassere tiltaket på arealet avsatt til boligformål.
- Er det noen hensynssoner/sikringssoner jeg må ta hensyn til?
Hva kan jeg gjøre selv?
Hovedregelen er at du må benytte profesjonelle foretak til søknaden, hva du kan gjøre selv finner du i kapittel 3 og 4 i saksforskriften. Er du utenfor bestemmelsene i §§ 3 og 4 må du kontakte foretak som kan hjelpe deg. Hvis du er i et rekkehusområde eller bor i en tomannsbolig må du så å si alltid benytte profesjonelle foretak som kan levere en søknad. Når du ber et foretak om å søke for deg inntar de rollen som "ansvarlig søker". Det er ansvarlig søker som koordinerer arbeidet med søknaden. De beskriver hvem som skal gjøre hva og står for kommunikasjonen mot kommunen.