Bålbrenning

All åpen brenning og brenning av avfall i småovner er forbudt i Haugesund kommune. Dette inkluderer også bråtebrenning som er definert som oppbrenning av skogavfall på rydningsland og tørt gress, tørre kvister og annet hageavfall. Kommunedirektør kan i enkeltsaker etter skriftelig søknad gi dispensasjon fra forbudet. 

Det er gitt noen unntak fra dette forbudet:
a) grill og utepeis er tillatt på egen eiendom og i sjøkanten,

b) brenning av rent trevirke, eksempelsvis ved (ikke impregnert og malt trevirke) i vedovn,

c) brenning av avispapir i vedovn,

d) sankthansbål av rent trevirke, eksempelsvis ved (ikke impregnert og malt trevirke), etter melding til - og tillatelse fra brannvesenet. Klikk her for meldeskjema

e) bråtebrenning/lyngbrenning i jordbruket etter melding til - og tillatelse fra brannvesenet

 

 

Grilling

Det er lov å grille på egen eiendom, og i sjøkanten. Det er viktig at en er forsiktig, og kravet til forsiktighet gjelder til enhver tid.  

Det er ikke lov til å grille i nærhet av skog og utmark til enhver tid. Da Djupadalen er omfattet av forbudet mot grilling i nærhet av skog og utmark,  har Haugesund kommune laget til tre godkjente grillplasser som kan benyttes av alle. Det presiseres at all bruk av engangsgriller er forbudt i Djupadalen.

Klikk her for regler for bruk av godkjente griller

 

 

  • Treff: 1328

Kontakt oss

Haugesund brannvesen
Telefon: 52 74 47 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


HGSD LOGO 2 neg