Ungdomsteater på Hemmingstad vant Bøhrre-prisen

Boals forumteater for ungdom på Hemmingstad kultursenter ble fredag 15. september tildelt den prestisjetunge Bøhrre-prisen under teaterdagen på Lillehammer.

Bøhrre-prisen er ofte omtalt som "amatørteater-Norges gjeveste utmerkelse". Siden den første gang ble delt ut i 1997, har 40 personer og organisasjoner blitt hedret med prisen for deres pionervirksomhet, lidenskap og dedikasjon til amatørteatermiljøet i Norge.

Teateret har inspirert ungdom i 20 år

Boals forumteater for ungdom, etablert i 2002, har gjennom årene vært en hjørnestein i det forebyggende arbeidet for barn og ungdom i Haugesund. Med forumteatermetoden inspirerer de unge til å finne løsninger på utfordringer de møter i hverdagen. Teaterets bidrag korresponderer med årets tema under teaterdagene, det japanske Kintsugi-begrepet, som handler om å reparere, fornye og styrke. Siden oppstarten har Boals forumteater for ungdom produsert 23 ulike forestillinger, som har nådd et publikum på nesten 25 000 deltagere. De har tatt opp alvorlige tema som mobbing, rusmisbruk, selvskading, rasisme, spisevegring og flere. Deltagere og publikum har samarbeidet for å finne løsninger, fremme medmenneskelighet og styrke fellesskapet.

Vunnet priser før

Det er også verdt å nevne at teateret tidligere har mottatt Haugesund kommunes kulturpris, Haugesund Sparebanks kulturpris og Norsk scenetekstfonds inspirasjonspris. Den neste forestillingen, "Den usynlige", med tema om mobbing, vil ha premiere 18. mars 2024.

- Vi er utrolig stolte over Niels Petter Solberg og hans fantastiske innsats for teateret i Haugesund. Hans dedikasjon og arbeid gjennom mange år har vært en inspirasjon for oss alle, uttaler Simon Næsse, direktør for kultur, idrett og frivillighet i Haugesund kommune. 

Bilde av Niels Petter Solberg og Boals forumteater som vant prestisjetungvant pris. - Klikk for stort bildeNiels Petter Solberg (t.v.) og Boals forumteater vant pris. Scene fra en av Boals forumteater sine forestillinger.  - Klikk for stort bildeScene fra Boals forumteater sin forestilling. Illustrasjon - Klikk for stort bilde