Sykkelbyen publiserer nyttig tidskart

Sykkel er både sunt og miljøvennlig, men i en travel hverdag er tidsbruk en viktig faktor i valg av transportmiddel. Hvor lang tid tar det egentlig å sykle hjemmefra til jobb? Eller fra sentrum til Vangen?

Praktisk metrokart
Nå kan du enkelt få svar på dette ved å bruke tidskartet som Sykkelbyen Haugesund - Karmøy har laget. Nullpunktet for tidene er sentrum i Haugesund og målpunktene er større arbeidsplasser, bydeler, skoler og plasser der mange møtes som f.eks Idrettsparken og friområder. Reisene er syklet i gjennomsnitt 17,5 km i timen, som er moderat tempo for en voksen person. Har du med små barn på egen sykkel, vil de nok sykle noe saktere, så ta høyde for det.

Kan være raskere enn bil
Hensikten med kartet er å vise at avstandene i tid ikke er så lange som man skulle tro. Det kan til og med være at du sykler raskere til noen målpunkt enn det tar å kjøre bil, spesielt i rushen. Sykkelbyen er forholdsvis flat å sykle i, men forhold som snø/is, mye vind og kanskje et par bakker på reisen vil nok spille litt inn på tidsbruken.

Dette er ikke et kart man skal navigere etter, men reisene er stort sett langs hovednettet for sykkel, som er naturlig å sykle. De gule, stipla linjene er tverrforbindelser som kan være snarveier, så du for eksempel slipper å sykle rundt Bleikmyr for å komme fra Vangen til Kvala.

Du kan laste ned plakaten i pdf.format her slik at du kan kan skrive den ut og henge den på veggen.

Vi ønsker deg en god sykkeltur!

Tidskart Sykkelbyen Sykkelbyen Haugesund - Karmøy