Sommervikarene er på jobb for deg!

Emma Ulland Andersen (23) og Are Nygaard (21) var aldri i tvil om hvordan sommeren 2022 skulle tilbringes. Sommerjobben i Haugesund kommune setter de stor pris på.

Emma Ulland Andersen og Are Nygaard er sommervikarer ved Teknisk enhet i Haugesund kommune. Liv Alsaker Sande  - Det er digg at vi får være så mye ute i denne jobben. Spesielt i dag som det er så nydelig vær, smiler Are Nygaard som vi treffer sammen med kollega Emma Ulland Andersen, imens de sørger for at kommunens søppeldunker ved Stemmen i Djupadalen blir tømt. Are skal jobbe ni uker i sommer, mens det blir sju uker på Emma. Det er andre året Emma har sommerjobb i Haugesund kommune. Etter sommeren går ferden videre til København for å ta fatt på masterutdannelsen. For Are venter studier i Trondheim.

- Vi gleder oss over frisk luft, kjekke kolleger og penger på kontoen som kommer godt med som student. Og er det opp til oss, er vi tilbake i samme jobb neste sommer, sier de.

Ved Haraldsvang omsorgssenter jobber det også flere sommervikarer, deriblant Thomas Hagland (21) og Ella Johanne Sandøy Emery (17). Ella Johanne er under opplæring i sin første arbeidsuke og skryter av kollegene sine og opplæringen hun får.

- Planen min er å bli sykepleier, så da er det helt topp å få jobbe her om sommeren, sier Ella Johanne.

Thomas jobbet i fjor på Udland omsorgssenter og var meget fornøyd da det også i år ordnet seg med en sommerjobb innen helse i kommunen. Etter sommerjobben i Haugesund, er han klar for å gå videre på sivilingeniørstudiet i Trondheim.

Ella Johanne Sandøy Emery og Thomas Hagland jobber begge som sommervikarer ved Haraldsvang omsorgssenter. Liv Alsaker Sande