Visningsrom for frihets- og velferdsteknologi

Visningsrommet er en tilbud til de som ønsker å se og prøve konkrete hjelpemidler som kan gjøre hverdagen lettere og tryggere. Det er først og fremst laget for brukere og pårørende, men kan også benyttes av fagpersoner som skal prøve ut løsninger sammen med brukere og pasienter.

I visningsrommet finnes informasjon og en rekke konkrete hjelpemidler og velferdsteknologiske løsninger. Dette kan være knyttet opp mot for eksempel å funger på badet, utfordringer knyttet til hukommelse, balanse, trapper brannforebygging osv. Vi har også en stor berøringsskjerm som kan brukes til å innhente mer detaljert informasjon om løsninger og hvordan man skaffer disse til veie. Visningsrommet er på «Havnaberg frisklivssentral og seniorsenter» ved Byparken. Haraldsgata 228.

Den offisielle åpningen var på fredag 22.06.18 kl 09.00.

Bruker representanter, kommunalråd Sissel Hynne, virksomhetsleder Leif Birkeland og helsesjef Tone B. Steinsvåg var til stede sammen med fagpersoner fra kommunen.

De første besøkende var Kristine og Albert Sørdal. De gav uttrykk for at tilbudet virket interessant. De bor i dag i egen bolig og tror det kan bli aktuelt å besøke visningsrommet på ny for tips og råd.

Kristine og Albert Sørdal besøkte visningrommet. Foto: Jarle Hansen

Åpningsdag for visningsrommet for frihets- og velferdsteknologi med kommunaldirektør Sissel Hynne. Foto Jarle Hansen