Statsborgerseremoni

16. juni 2018 ble det arrangert statsborgerseremoni i Kuppelhallen i Stavanger. Hvert år inviteres alle som har fått innvilget norsk statsborgerskap til egen seremoni, og i Rogaland blir denne avholdt i Stavanger. Målet med seremonien er å ønske velkommen og markere at nye innbyggere blir tatt opp i det norske fellesskapet.

Varaordfører May Britt Vihovde deltok på markeringen fra Haugesund kommune og fikk gratulere hver enkelt.  Det var veldig kjekt å få hilse på nye innbyggere – som var utrolig stolte både over å bli norsk statsborger – men også over byen sin sier varaordføreren.

Alle nye statsborgere som har fylt 12 år, blir inviterte. Den som blir invitert til seremonien får anledning til å ta med seg familie eller venner. I tillegg får de inviterte anledning til å møte ordføreren i sin kommune.

Seremonien startet med et musikalsk innslag før fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa ønsket velkommen.

Den høytidelige delen av seremonien tok ca. 1 1/2 time. Det var taler og musikkinnslag, og som ny statsborgar fikk alle en innbunden bok om Norge.

Statsborgerseremonien 2018.  Foto: Fylkesmannen i Rogaland

Statsborgerseremonien 2018.  Foto: Fylkesmannen i Rogaland