Forhold som kan redusere byggesaksgebyret - grønt gebyr

Det er mulig å få reduksjon i byggesaksgebyret for tiltak som oppfyller kriterier for passivhusnivå. Det blir kalt grønt gebyr.

I gebyrregulativet til Enhet for byutvikling står det at det gis 30 % reduksjon i byggesaksgebyret for tiltak som oppfyller kriteriene for passivhusnivå i henhold til Norsk standard 3700 for bolig og i henhold til  Norsk standard 3701 for yrkesbygg. Det gis 50 % reduksjon i byggesaksgebyret for tiltak som kan vise til at de vil være et 0-utslippshus eller plusshus.

Det vil si 7 bygninger som i tillegg til å være ett passivhus produserer egen energi som dekker livsløpet og produksjon av bygget. Det gis 10 % reduksjon i byggesaksgebyret under for 4 eller flere identiske søknader (kvantumsrabatt) som innsendes samtidig.

For en enebolig kan reduksjonen utgjøre fra 13.000 - 18.000 kroner avhengig av bruksarealet.

Energiportalen er et naturlig sted å starte, enten for deg som planlegger oppussing, ønsker en lavere strømregning eller å øke komforten - og samtidig bidra til et bedre miljø. Ønsker du en gratis objektiv energianalyse av din bolig på nett?

Bygging - illustrasjonsfoto

Utskrift

Informasjon om eiendomsskatt
Kommunale tomter for salg

Her finner du en oversikt over tjenester og service som ytes av Haugesund kommune og noen andre offentlige etater. Du vil finne informasjon om hva tjenesten omfatter, kontaktinformasjon og tilhørende skjema og blanketter.

Dersom du ikke finner det du søker, ta kontakt med Servicesenteret på tlf. 52 74 30 00 eller aktuell enhet.

Klagemulighet

Du kan klage på kommunale tjenester som du ikke er fornøyd med. Klagen blir registrert og sendt videre til den som er ansvarlig for tjenesten. Klagen sender du til kommunens postmottak - 

 

NB! Dette nettstedet benytter informasjonskapsler og lignende teknologier

Dersom du ikke endrer innstillinger i nettleseren aksepterer du bruk av dette.

Jeg forstår