Morgendagens helse- og omsorgstjenester i Haugesund kommune

I årene som kommer vil befolkningens alderssammensetning endres, og dermed må kommunen tilpasse seg morgendagens helse- og omsorgstjenester. I den forbindelse inviterte rådmannen til workshop i dag, torsdag 1. mars, hvor 70 ansatte, tillitsvalgte, politikere, personer fra interesseorganisasjoner og brukerråd deltok.

Kommualdirektør for helse, omsorg og sosiale tjenester, Sissel Hynne, åpnet møtet. Målet med dagen var at alle inviterte skulle bidra med gode innspill til hvordan morgendagens helsetjenester i Haugesund kommune kan organiseres, slik at de også for fremtiden blir trygge, sikre, virkningsfulle og rettferdig fordelt. Vi må tenke nytt, og samtidig ivareta kvalitet og verdighet i tjenestene våre og utnytte ressursene på en god måte. Når vi i fremtiden skal tilpasse våre helse- og omsorgstjenester er det viktig at det ligger dokumentert forskning til grunn som viser at endringene gir bedre tjenester, sa Hynne.

Innovasjon, velferdsteknologi, folkehelse, demens, leve hele livet, brukermedvirkning, pårørende og frivillig sektor og kompetanse er sentrale stikkord for morgendagens helse- og omsorgstjenester. Alle innspill som kom frem fra deltakerne vil bli vurdert når kommunen skal planlegge morgendagens helse- og omsorgstjenster. Rådmannen legger frem sak til politisk behandling i løpet av 2018.

Leder i helse og omsorgsstyret Tom Landås, kommunaldirektør Sissel Hynne og fylkeslegen i Rogaland Janne Dahle-Melhus i god prat før workshopen startet. Foto: Wenche Johnsen

Sissel Hynne innledet.  Foto: Wenche Johnsen

Sissel Hynne innledet. Foto: Wenche Johnsen