Emily og ordføreren foretok offisiell åpning

Den aller siste dagen i februar 2018 inviterte styrer Jorunn Wathne i Sagatun til offisiell åpning av den nye flotte barnehagen.  Emily Pawells hjalp ordfører Arne-Christian Mohn med å klippe snoren.

Allerede tirsdag 2. januar kunne ansatte ved Sagatun barnehage ønske barn og foreldre velkommen til lyse og innholdsrike lokaler i den nye barnehagen. Tidligere har Sagatun barnehage hatt to avdelinger, men nå som nybygget står ferdig er den utvidet til fire avdelinger. Barnehagen har nå 2 småbarnsavdelinger for barn i alderen 1 - 3 år og 2 avdelinger for barn i alderen 3 - 6 år.

Men i går var det altså offisiell åpning og fest for store og små i strålende solskinn men bitende kulde.  Store flotte kaker, sang og heiarop fra glade barnehagebarn fra avdelingene Kuling og Storm, og taler ved styrer Jorunn Wathne, barnehagesjef Elisabeth Nygaard og leder for oppvekststyret Kjell Inge Bråtveit.  Ordførere Arne-Christian Mohn overrakte barnehagen v/Emily en stor og flott kosehund før hun og ordføreren offisielt kunne erklære den nye barnehagen for åpnet.

Foto: Wenche Johnsen

Måtte flytte under byggeprosessen

Det er litt mindre enn ett år siden barn og voksne flyttet ut av det gamle barnehagebygget, og inn i midlertidige lokaler på Bleikemyr bydelshus. Nå er de altså tilbake i et flott nytt barnehagebygg i tillegg til dette har de også fått et nytt og enda større uteområde. Det er et faktum at det er mer økonomisk for kommunen å drive kommunale barnehager med 4 avdelinger enn med 2 avdelinger. Det er også helt klart en pedagogisk fordel med nytt barnehagebygg.

Gamle Sagatun barnehage var slitt og ikke bygget for moderne barnehagedrift. I den nye barnehagen er rommene større og bedre. Hver avdeling har tre lekerom. De ansatte har fått eget arbeidsrom, noe de ikke har hatt tidligere.

Barnehagebruksplanen

I barnehagebruksplanen ligger det inne at Bleikemyr barnehage og Hemmingstad barnehage også gjøres om til moderne barnehagebygg med 4 avdelinger. Foreløpig er det ikke satt av midler i budsjett- og økonomiplanen til dette.Tirsdag 2. januar kunne ansatte ved Sagatun barnehage ønske barn og foreldre velkommen til lyse og innholdsrike lokaler i den nye barnehagen. Tidligere har Sagatun barnehage hatt to avdelinger, men nå som nybygget står ferdig inneholder den fire avdelinger.