Fyller opp saltlageret

Christian Vestbø og Inge Helgesen med ansvar for kommunens vegnett mener nå de har salt nok på lager slik at det forhåpentligvis rekker inn i neste sesong. Det er ikke sikkert de får bruk for saltet nå i vinter, men er klare om været skulle generere salt- og strøbehov.

Haugesund kommune fikk inn 210 tonn veisalt sist uke som ble kjørt på lager. Saltet blandes til lake ved anlegget på Årabrot og fylles på bilene som igjen gjør veiene våre sikre i kalde perioder. I tillegg til å produsere saltlake blir veisaltet også benyttet i en blanding av salt og sand som man strør med.

Over 100 tonn med sand- og saltblandingen er allerde strødd til nå i vinter i Haugesund. Til våren sopes dette opp igjen.

Salt på lager - Foto: Tor André Johannessen

I beredskap:
Vi har lagerbeholdningen klar men håper selvfølgelig vi ikke får bruk for det sier Inge Helgesen.