Parkeringsavgift for El-biler

Fra og med 01.01.17 må el-biler og hydrogendrevet motorvogn betale for å parkere hos Haugesund Parkering. Minste takst er 10 kroner pr. time.  Det vil fortsatt være gratis å lade elbiler på ladestasjonen til Haugesund Parkering i sentrum.

Stortinget har vedtatt endringer i parkeringsforskriften, og disse medfører at hovedregelen blir parkeringsavgift for elektrisk og hydrogendrevet motorvogn på kommunale avgiftsbelagte parkeringsplasser fra 01.01.2017.  Kommunene kan velge å innføre betalingsfritak. 

Utsatte vedtaket

Rådmannen i Haugesund kommune foreslo at hovedregelen i den nye parkeringsforskriften om betaling for parkering for elektrisk og hydorgendrevet motorvogn blir innført i Haugesund kommune.   Flertallet i Formannskapet i Haugesund kommune har i Formannskapsmøte i forrige uke valgt å utsette vedtak i saken fram til Stortinget har vedtatt et nytt avgiftssytem for nullutslippskjøretøy. 

Dette medfører at bestemelsene for elbiler og hydrogendrevet motorvogn i den nye forskriften trer i kraft fra 01.01.17.

 Les mer om nye regler for parkeringsbransjen her >>>

El-bil parkering i Haugesund sentrum - Foto: Idar H. Pedersen

Emneord: Elbil,, avgift,

Utskrift

Informasjon om eiendomsskatt
Kommunale tomter for salg

Her finner du en oversikt over tjenester og service som ytes av Haugesund kommune og noen andre offentlige etater. Du vil finne informasjon om hva tjenesten omfatter, kontaktinformasjon og tilhørende skjema og blanketter.

Dersom du ikke finner det du søker, ta kontakt med Servicesenteret på tlf. 52 74 30 00 eller aktuell enhet.

Klagemulighet

Du kan klage på kommunale tjenester som du ikke er fornøyd med. Klagen blir registrert og sendt videre til den som er ansvarlig for tjenesten. Klagen sender du til kommunens postmottak - 

 

NB! Dette nettstedet benytter informasjonskapsler og lignende teknologier

Dersom du ikke endrer innstillinger i nettleseren aksepterer du bruk av dette.

Jeg forstår