Storfint cruisebesøk til kai i Haugesund

Det har allerede vært mange cruiseskip innom Garpaskjærskaien på Risøy. I dag kom søsterskipene Azamara Persuit og Azmara Journey seilende opp Karmsundet. Begge legger til kai i Haugesund i formiddag.

Det er aller første gang at de to søsterskipene møtes. Azamara Pursuit er på vei nordover, og Azamara Journey på vei sørover. Reiselivssjef, Vigleik Dueland, synes det er svært hyggelig at rederiet har planlagt et søstermøte i Haugesund. Det vil bli markert med aktiviteter i havna. Skipene møttes ved  lospunktet utenfor Kvitsøy, før de sammen gikk opp Karmsundet. Ferden opp gjennom sundet er blitt filmet av et eget filmteam fra rederiet. Under ankomsten klokken ni ble gjestene tatt imot av bunadskledde ungdommer med norske flagg, og med jazzmusikk fra Bytunets Antikvariske Jazzensemble.

Ordføreren på besøk

Klokken 11.00 vil det bli arrangert plakettseremoni på kaien der kapteiner og mannskap fra begge skipene møter ordfører Arne-Christian Mohn, havnedirektør Tore Gautesen og reiselivssjef Vigleik Dueland. Det hele vil bli akkompagnert av Sjømannsforeningens shantykor.

Om skipene

Azamara Pursuit og Azamara Journey har med seg rundt 700 passasjerer hver i tillegg til et mannskap på 300 personer. Azamara Persuit ble bygget i 2001, er 180 meter lang, har en tonnasje på 30 277 og er registrert på Bermuda. Azmara Journey har de samme data, men er registrert på Malta. 

Om bord kan du velge mellom å spise i skipets hovedrestaurant, i buffétrestauranten eller i en av de to spesialrestaurantene Prime C og Aqualina. Her er det ingen faste bordsettinger og du velger selv når, hvor og sammen med hvem du ønsker å spise. Standarden på mat og drikke er høy, og husets viner er inkludert i cruisets pris til lunsj og middag. Alkoholfrie drikkevarer er også inkludert gjennom hele cruiset. Om kvelden er det et variert underholdningstilbud med musikk, dans og ulike show. Du kan prøve lykken på kasinoet eller slappe av i en av barene. På dagtid holdes foredrag om ulike temaer og det arrangeres kurs. Skipet har også et flott spa med et variert behandlingstilbud. Det finnes også treningsstudio, basseng og boblebad om bord.

Både Azamara Quest og Azamara Journey ble gjennomgående renovert og modernisert i 2016.

Azamara cruiseskip ankommer Haugesund. Foto: Tor André Johannessen

Azamara cruiseskip ankommer Haugesund. Foto: Tor André Johannessen

Utskrift

Informasjon om eiendomsskatt
Kommunale tomter for salg

Her finner du en oversikt over tjenester og service som ytes av Haugesund kommune og noen andre offentlige etater. Du vil finne informasjon om hva tjenesten omfatter, kontaktinformasjon og tilhørende skjema og blanketter.

Dersom du ikke finner det du søker, ta kontakt med Servicesenteret på tlf. 52 74 30 00 eller aktuell enhet.

Klagemulighet

Du kan klage på kommunale tjenester som du ikke er fornøyd med. Klagen blir registrert og sendt videre til den som er ansvarlig for tjenesten. Klagen sender du til kommunens postmottak - 

 

NB! Dette nettstedet benytter informasjonskapsler og lignende teknologier

Dersom du ikke endrer innstillinger i nettleseren aksepterer du bruk av dette.

Jeg forstår