Nå kommer bybåten

Nå er det ikke bare ungane på Risøynå som er kry, fallera. Til sommeren kommer nemlig verdens første selvdrevne elektriske bybåt til Haugesund, fallera. Den skal gå fra Indre kai i Haugesund og til nord på Karmøy, fallera.

Båten skal sjøsettes og testes i Haugesund i løpet av sommerhalvåret 2023. Målet er at Sjøfartsdirektoratet godkjenner båten i løpet av et par år. 

Jobb og turisme

Bybåten er tenkt å frakte personer til og fra jobb. I tillegg vil den være et kjærkomment tilbud til de mange turister som besøker byen vår. 

Teknologi

Det er Maritim Clean Tech som har utviklet et konsept som de kaller for "Urban Water Shuttle" eller "Sjøens Tesla".  I tillegg har teknologiselskapet Hyke utviklet en komplett løsning for vannbåren transport som inkluderer fremtidens bybåt. Remota skal bidra til overvåking og fjernstyring av bybåten. 

Den aller første i verden skal altså prøves ut i Smedasundet.

Prosjektgruppen for autonom bybåt i Haugesund. Fra venstre Trond Notland (Remota), Jason McFarlane (Hyke), Sveinung Soma (Remota), Ada Martine Jakobsen (Maritim Cleantech), Bjørn Utgård (Hyke), Arne-Christian Mohn (ordfører Haugesund kommune) og  Øyvind Magnussen (Hyke). - Klikk for stort bildeProsjektgruppe bybåt Liv Alsaker Sande

Prosjektgruppen for autonom bybåt i Haugesund. Fra venstre Trond Notland (Remota), Jason McFarlane (Hyke), Sveinung Soma (Remota), Ada Martine Jakobsen (Maritim Cleantech), Bjørn Utgård (Hyke), Arne-Christian Mohn (ordfører Haugesund kommune) og  Øyvind Magnussen (Hyke). Foto: Liv Alsaker Sande

Her kan du lese mer om Maritim Clean Tech

Her kan du lese mer om Hyke

Her kan du lese mer om Remota AS

Kontaktinformasjon

Annette Sæther
Leder
E-post
Mobil 91 54 17 74