Kokevarsel på Røvær oppheves

Vi er glade for å kunne informere om at de siste vannprøvene har vist at drikkevannet fra det lokale vannverket på Røvær nå kan friskmeldes. Kokevarselet vil derfor opphøre fra og med fredag 14. juni, klokken 10:30.

De berørte abonnentene har fått informasjon om dette på SMS. Vi setter stor pris på forståelsen og tålmodigheten til alle berørte.

Vår høyeste prioritet er alltid å sikre at alle har tilgang til trygt og rent vann. Vi fortsetter å jobbe for å sikre kommunens innbyggere med godt drikkevann og takker for tilliten.

Informasjon som ble sendt ut tidligere i uken

Det har vært driftsforstyrrelser ved Røvær vannverk, som gjør at vi ikke kan garantere for drikkevannskvaliteten.

Det er derfor sendt ut kokevarsel til abonnentene på Røvær. Dette innebærer at alt vann som skal brukes til mat og drikke, inkludert tannpuss og vann til blant annet vask av frukt og kaffelaging, må først fosskoke. Vi forbereder også utkjøring av vannposer som de abonnentene som skulle måtte ha behov kan hente på leirskolen.

Innbyggerne vil holdes oppdatert på SMS. Det er også lagt ut informasjon på kommunens hjemmesider, både med råd om hva du skal gjøre når du mottar et kokevarsel og oppdatert informasjon om status.

Driftsforstyrrelsen er allerede rettet, og det er normal drift på vannverket, men vi har sendt ut kokevarselet som et føre-var frem til vi har fått konstatert at vannet er hygienisk trygt å drikke. Vi har satt i gang ekstra prøvetaking av drikkevannet på Røvær. Frem til vi har fått svar som kan friskmelde drikkevannet, vil kokevarselet opprettholdes. Vannet kan tidligst friskmeldes fredag, 14.06.24.

Les mer om å koke vann her