Influensavaksinering

Nå kan du bestille tid for vaksine mot sesonginfluensa. I år som tidligere år tilbyr Haugesund kommune denne vaksinen til risikogrupper. Les mer om dette under.

Influensavaksine på Vaksinesenteret
Du som er i risikogruppen og er 65 år eller eldre (evt. født i 1956 eller tidligere) kan nå registrere deg for influensavaksine.

Det blir vaksinering på Vaksinesenteret, Svehaugstemmen 2, i uke 45.

• tirsdag 9. november klokken 09.00 - 16.00
  • onsdag 10. november klokken 09.00 - 16.00
  • torsdag 11. november klokken 09.00 - 16.00

Bestill time
Ta kontakt med sentralbordet telefon 52 74 30 00 for å registrere deg.
Etter registreringen vil du motta en SMS med dag og tidspunkt for vaksine.

Du kan også bestille time digitalt i helseboka ved å trykke på knappen under.

Bestill time

Influensavaksine hos fastlegen
Du som er yngre enn 65 år (født i 1957 eller senere), eller som bor sammen med personer med alvorlig svekket immunforsvar (immunsupprimerte personer), må ta kontakt med fastlegen. For deg vil vaksine være gratis men vaksinasjon vil koste 50,- kroner.

Personer som for tiden er på liste uten fastlege, og som kan dokumentere å tilhøre risikogruppen med underliggende sykdom, kan bestille time for vaksinering på lik linje med de født i 1956 eller tidligere.

Yrkesvaksinasjon
Personer som er i målgruppe på grunn av sitt arbeid tar kontakt med arbeidsgiver for influensavaksine.

Dette gjelder

• Helsepersonell og andre ansatte som har pasientkontakt. Disse er i stor grad utsatt for smitte, og dersom de selv blir smittet kan de være en betydelig smittekilde for sine pasienter.
  • Personer som bor sammen med, eller er tilsvarende nære, immunsupprimerte.
  • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser. Hovedhensikten med vaksinasjon av svinerøktere er å hindre influensasmitte mellom mennesker og griser, og dermed hindre utvikling av virus med nye egenskaper.

Vaksine og vaksinasjon er gratis.

Les om influensavaksinering på HelseNorge sine nettsider