- Henriette ga meg inspirasjonen jeg trengte

Under yrkesmessen i Tysvær Arena 13. og 14. september traff vi flere stolte helsemedarbeidere som representerte Haugesund kommune. Møt vernepleierne Henriette og Maria som deler en spesiell historie med utspring fra nettopp yrkesmessen!

Henriette Lovise Mannes (t.v.) og Maria Vikse Rørtveit fikk et hyggelig gjensyn og deltok begge på standen til Haugesund kommune under yrkesmessen. Liv Alsaker Sande  Vi spoler 5 år tilbake. Maria Vikse Rørtveit er 19 år og går på yrkesmessen for å få informasjon om flere yrker. På standen til Haugesund kommune treffer hun vernepleier Henriette Lovise Mannes som fortalte stolt om yrket sitt, om jobben sin som fagansvarlig ved Styrmannsvegen (boliger) og alle mulighetene et yrke som vernepleier gir. Møtet gjorde inntrykk. Nå er også Maria ferdig utdannet vernepleier.

Tilbake i byen

Etter en spennende bachelor-utdannelse ved vernepleierstudiet i Sogndal, er 24-åringen tilbake i byen. Hun har fått fast jobb som vernepleier ved Haraldsvang omsorgssenter og var ikke vanskelig å be da hun fikk spørsmål om å stille på stand sammen med nettopp Henriette.

- Ingen tvil om at Henriette inspirerte meg for fem år siden. Det å møte noen som trivdes så godt med yrket sitt og kunne fortelle om alle mulighetene det gir, var det som ga meg den ekstra inspirasjonen jeg trengte for å bestemme meg for denne yrkesvegen. Det har jeg absolutt ikke angret på, sier Maria som har funnet seg godt til rette i den nye jobben ved Haraldsvang omsorgssenter. Her får hun raskt starte å praktisere det hun lærte under studiet og vil få nyttig og relevant kompetanse med seg på cv`en.

Husker samtalen

Det er ikke få ungdommer Henriette har truffet i løpet av de fire yrkesmessene hun har deltatt på, men Henriette husker ennå samtalen hun hadde med Maria. Hun husker at 19-åringen var svært interessert i yrket hennes som vernepleier og hadde mange spørsmål hun lurte på.

- Jeg er opptatt av å fortelle om alle mulighetene vernepleier-utdannelsen gir. Om det viktige helhetssynet vi praktiserer som gjennomsyrer alt vi gjør og som gjør at vi skiller oss ut fra annet helsepersonell som gjerne fokuserer mer på diagnoser. Om den medisinske kompetansen som også utdannelsen gir, sier en engasjert Henriette som er glad for at det er høy interesse og stor søknad til vernepleierutdannelsen for tiden.

Yrkesmessen i Tysvær Arena var endelig tilbake etter korona-pausen og ble godt besøkt både tirsdag 13. september og onsdag 14. september. På standen til Haugesund kommune traff vi blant annet to ivrige 2. års helsefaglærlinger som mer enn gjerne delte av sine erfaringer til jevngamle som besøkte dem.

- Veldig kjekt å være her på stand og spennende å dele våre erfaringer. Det ekstra fine med å være lærling innen helse i Haugesund kommune, er at vi får prøve oss på flere arenaer, noe som gjør at vi blir ganske allsidige, sier Serine Stokka og Marthe Undahl.Serine Stokka (t.v.) og Marthe Undahl informerte om å være lærling innen helsefag. Her sammen med Synnøve Nornes som er lærlingkoordinator. Liv Alsaker Sande