Fint vær gir økende skogbrannfare

På grunn av en lang periode med tørt fint vær og lite nedbør har brannfaren økt betydelig.  I perioder uten nedbør øker skogbrannfaren raskt og et lite bål kan fort utvikle seg til en stor skogbrann. Brannvesenet tar uanmeldte kontroller i friområder og oppfordrer alle til å vise stor grad av forsiktighet.

Øystein Fonnes i forebyggende avdeling i Haugesund brannvesen sier skogbrannfaren er på oransje nivå. Det betyr at det er gress- og lyngbrannfare lokalt her hos oss til det kommer nedbør av betydning. Slik været er akkurat nå skal det svært lite til for å starte en brann og han oppfordrer folk til å være ekstra forsiktige.

Lokal forskrift

I Haugesund kommune er det vedtatt en lokal forskrift om åpen brenning og brenning av avfall i småovner. I Haugesund kommune er all åpen brenning og brenning av avfall i småovner forbudt hele året, dette er hjemlet i lokal forskrift.

Hele forskriften kan leses her >>>

Kommunen har etablert faste grillsteder i friområde Djupadalen. Grillkull skal benyttes på de godkjente grillene. Disse er tillatt å bruke dersom ytterligere restriksjoner ikke er innført. Husk at du alltid er ansvarlig når du griller, uansett hvor du er og når på året det er. Engangsgriller eller andre medbragte ildsteder skal ikke brukes.

www.sikkerhverdag.no kan du lese mer om hva du bør gjøre ved skogbrann.

Meget tørt og stor aktivitet gjør at denne tilstedeværelsen ute i friområdene er nødvendig.  - Klikk for stort bildeBrannformann Svein Morthen Svendsen og vikar Eirik Simonsen Tor André Johannessen  Meget tørt og stor aktivitet i friområdene gjør at denne tilstedeværelsen er nødvendig.
Fra venstre: Brannformann Svein Morthen Svendsen og vikar Eirik Simonsen

Foto: Tor André Johannessen