Dagsturhytter på Vibrandsøy og Buafjell

De som er glad i dagsturer, har ekstra mye å se frem til. Haugesunds første dagsturhytte er under oppføring på Vibrandsøy og skal etter planen være klar for besøk allerede i oktober/november. Enda en dagsturhytte er på gang og denne skal plasseres på Buafjell.

Den første dagsturhytta i Haugesund skal settes på Vibrandsøy. Planen er å kunne åpne hytta for publikum i oktober/november. Haugesund kommune har også vedtatt å sette opp en dagsturhytte til. I samarbeid har administrasjon og politiske ledelse i kommunen, fylkeskommunen og frivilligheten valgt å plassere denne på Buafjell. Her vil det bli spektakulær utsikt til øyene i vest, Tysvær og Vindafjord i øst, Bømlo i nord og Karmøy i sør. Turen til hytta tar fra 20-40 min fra parkeringsplassen på Steinsfjellet, og løypen vil merkes med egne skilt.

Ut på tur!

Alle kommunene i Rogaland vil i løpet av 2022 ha en dagsturhytte. Målet med dagsturhytteprosjektet er å senke terskelen for å komme seg ut på tur. Dagsturhytta skal tjene som et spennende mål for en hverdagstur for hele familien; ly for vær, mulighet for å fyre i peisen og finne en lun og koselig krok å nyte utsikten fra. Hytta skal ikke brukes til overnatting.

Dagsturhyttene i Rogaland har et felles design utformet av Rojo Arkitekter. Hytta er på 15 kvadratmeter innvendig og har vedovn og solcellepanel. I samarbeid med Haugesund folkebibliotek skal det etableres et lite bibliotek i hytta. Veksthuset produserer sitteunderlag og tøfler som skal være tilgjengelige i hytta.

Dagsturhyttene er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene i Rogaland, Rogaland fylkeskommune, Sparebankstiftelsen SR-Bank og frivillige organisasjoner.

Her flys hyttemodulene ut til Vibrandsøy. Tor Andre Johannessen

Dagsturhytta er innredet med peis! Rogaland fylkeskommune

Dagsturhytta i Sandnes. Nå får Haugesund en lignende dagsturhytte på Vibrandsøy. Rogaland fylkeskommune

Bilder og informasjon om dagsturhytter i Rogaland