Ble overrasket med lærlingplass

De var innstilt på å gå videre på videregående skole, helt til det dukket opp et tilbud fra Haugesund kommune de ikke kunne si nei til.

For det var jo dette de ønsket aller mest. En læreplass i Haugesund kommune. Nå blir de lærlinger i helsearbeiderfaget de neste to årene. Noe som betyr god faglig opplæring og lønn under utdannelsen. 13.  november starter de på de ulike jobbstedene. De ti lærlingene skal jobbe på sykehjemmene i kommunen, mens en av dem skal jobbe i Hjemmetjenesten. 

– Det var først snakk om at de skulle starte på et utdanningsløp på 18 måneder på videregående skole, men så klarte vi å gi dem en læreplass. Noe som er en enda bedre løsning både for dem og oss, sier Bjørg Haugan som har ansvar for lærlingordningen i Haugesund kommune. 

Alle de 10 nye lærlingene har fremmedspråklig bakgrunn og har gått på helse- og omsorgslinjen på Karmsund videregående skole. De vil derfor også få norskopplæring i læretiden.

– Nå venter 24 måneder med praksis ved ulike avdelinger i Haugesund kommune og en avsluttende fagprøve om to år. Akkurat nå i starten gir vi dem en innføring i hva det vil si å være lærling og nødvendig opplæring for å få den beste starten, forteller Haugan.

Rekordmange lærlinger

Aldri før har Haugesund kommune ansatt flere lærlinger enn denne høsten. Nå har kommunen totalt 90 lærlinger, 59 av disse startet høsten 2023. Haugesund kommune har denne høsten tatt inn lærlinger i fagene barne- og ungdomsarbeid, helsefag, ernæring, logistikk, brannforebygger og service og administrasjon.  40 av kommunens nye lærlinger er innen helsefag, mens det er 12 lærlinger i barne- og ungdomsarbeid. 

Bilde av bakerste rad: Fatima Bahri Hannan, Hadil Adnan Abo Afifa, Farida Bibi Saeed, Jeanne Murekatete, Mohamed Omerdine Abdu og Mihret Gidney Dimtsu Sittende fremme: Faglig leder for helsefaglærlingene Gørill Fjære, Genalyn Bandala Ilusorio, Samson Hassan Ali, og Isak Yorusalem Kibrom. Winta Gebrezghier var ikke tilstede. - Klikk for stort bildeLærlinger klare til innsats! Bakerste rad: Fatima Bahri Hannan, Hadil Adnan Abo Afifa, Farida Bibi Saeed, Jeanne Murekatete, Mohamed Omerdine Abdu og Mihret Gidney Dimtsu. Sittende fremme: Faglig leder for helsefaglærlingene Gørill Fjære, Genalyn Bandala Ilusorio, Samson Hassan Ali, og Isak Yorusalem Kibrom Winta Gebrezghier var ikke tilstede. Liv Alsaker Sande