Axel Rios er vår nye kunstkonsulent

Haugesund kommune har ansatt Axel Rios som vår nye kunstkonsulent. Axel er en talentfull kunstner med solid erfaring innen feltet og skal bidra til å styrke kommunens kulturelle profil.

Bilde av Axel Rios - Klikk for stort bildeAxel Rios er ansatt som kunstkonsulent i Haugesund kommune Line Møllerhaug

Axel Rios ble født i 1981 i Santiago, Chile og flyttet til Norge i 2006. Han er bosatt i Tysvær og har tidligere bodd i både Bergen og Oslo. Axel har jobbet som billedkunstner i Norge siden 2006 og har atelier i kollektivet Haugaland Kunstverk i Haugesund. Han har et mangfoldig kunstnerisk uttrykk og jobber med ulike serier i forskjellige formater og materialer.

Tidligere prosjekter

Rios ble tildelt kulturstipend fra Rogaland Fylkeskommune i 2020. Hans kunstnervirksomhet deles mellom kunstproduksjon for utstillinger og kunstproduksjon til prosjekter med mer skulptorisk uttrykk for offentlig rom. Han har blant annet hatt ansvar for utsmykking ved Karmsund Videregående skole, Hinna skole i Stavanger, Luravika i Sandnes og klatreskulpturen Kosmos ved Lars Hertervigs plass utenfor Tysværtunet.

Dette skal kunstkonsulenten arbeide med

I sin nye rolle som kunstkonsulent vil Axel Rios lede store kunstprosjekter knyttet til nye Haraldsvang skole, nytt folkebad og kulturskole på Flotmyr, samt kunst i det offentlige rom i andre prosjekter som Breidablik skole og Landmarkstorget.