Arrangementer i forbindelse med årets TV-aksjon

TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden 1974 og regnes som verdens største dugnad. I år går pengene til Plan og deres arbeid med å bekjempe barneekteskap.

Fin gjeng med frivillige
I Haugesund er det satt sammen en kommunekomite bestående av en fin gjeng med frivillige som hvert år sørger for at TV-aksjonen blir gjennomført på en god måte her hos oss. Varaordfører Trine Meling Stokland leder arbeidet i kommunekomiteen.

Kommunekomiteen Barn, ikke brud
Temaet for årets aksjon er "Barn, ikke brud", og inntektene går til Plan sitt arbeid for å bekjempe barneekteskap.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden.

Fattigdom er en viktig driver for barneekteskap. I mange tilfeller kan det virke som den eneste utveien for fattige familier. Å gifte bort datteren betyr færre utgifter til mat, klær og utdanning.

Konsekvensene av barneekteskap er stor– ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid.

Plan jobber målrettet for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Med årets TV-aksjon vil Plan nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

I Haugesund planlegges følgende arrangement i forbindelse med årets TV-aksjon:

Lek for livet
Fredag 15.oktober arrangerer vi "Lek for livet" i samarbeid med Barn er bra-festivalen.

Denne dagen samles barn og unge for lek og moro på Rådhusplassen. Barna har fått i oppgave å arrangere en rekke stasjoner med morsomme aktiviteter hvor en kan bli med på å hoppe tau, paradis, kaste på boks og mye annet gøy til inntekt for en god sak.

Måkeungen og flere FKH spillere kommer. Politiet og politikerne skal også være med å leke. Det samme vil brannvesenet, og kanskje også selveste brannbamsen Bjørnis!

Her vil alle voksne som besøker arrangementet få muligheten til å bli med på leken, og vi håper at de samtidig vil bidra med en slant til inntekt for årets aksjon.

Lenke til Facebook-arrangementet

Plan International
Næringslivstafett
Tirsdag 19.oktober arrangerer vi "Næringslivstafett". Her møtes folk fra Haugesund, Karmøy, Tysvær og Bokn på Sjøfartsdirektoratet. Vi ringer rundt til byens og regionens mange bedrifter og ber pent om et bidrag til årets aksjon. Er du bedriftsleder setter vi stor pris på om du tar telefonen om noen ringer deg mellom klokken 11.00 og 15.00 denne dagen.

TV-aksjonen
Søndag 24.oktober går selve TV-aksjonen av stabelen. Da er frivillige i sving i alle bydeler, og mange bøssebærere er ute og går årets viktigste søndagstur.

Les mer om TV-aksjonen her