Fint vær gir økt brannfare

På grunn av periode med tørt fint vær og lite nedbør har brannfaren økt betydelig.  Det fine været har ført til at det nå er svært tørt i skog, skogbunn, utmark og lignende. Brannvesenet oppfordrer alle til å vise stor grad av forsiktighet.

I Haugesund kommune er det vedtatt en lokal forskrift om åpen brenning og brenning av avfall i småovner. Hovedregelen er at all åpen brenning og brenning av avfall i småovner er forbudt i Haugesund kommune.

Hele forskriften kan leses her >>>  

Kommunen har etablert faste grillsteder i friområde Djupadalen. Disse er tillatt å bruke dersom ytterligere restriksjoner ikke er innført. Grillkull skal benyttes på de godkjente grillene. Grilling på andre steder skal ikke forekomme. Engangsgriller eller andre medbragte ildsteder skal ikke brukes. Småbål er ikke tillatt.

Søndag ble det grillet med engangsgriller i Djupadalen. En engangsgrill ble funnet forlatt i et tre. Denne var slukket men man vet jo aldri helt med disse glørene. Jan Egil Ørke fra Haugesund brannvesen rykket ut da det ble kjent at grilling pågikk søndag kveld. Han tok samtidig med seg den forlatte grillen som lå i treet.

Brannvesenet er ofte ute og inspiserer slik været er nå.

Engangsgrill etterlatt i Djupadalen. Foto: Tor André Johannessen

Engangsgrill etterlatt i Djupadalen. Foto: Tor André Johannessen

Engangsgrill etterlatt i et tre i Djupadalen. Foto: Tor André Johannessen

Engangsgrill etterlatt i et tre i Djupadalen. Foto: Tor André Johannessen

Utskrift