Jubileumsfest og ansattdag

I forbindelse med Haugesund kommunale pensjonskasse (HKP) sitt 100-års jubileum ble det arrangert jubileumsfest for medlemmene og ansattdag i Haugesund kommune denne uken. Øyvind Fjellheim var konferansier og en av Norges aller største rockestjerner, Morten Abel, underholdt med kjente låter.

I år som i fjor inviterte kommunedirektøren ansatte i Haugesund til fingermat og underholdning i Festiviteten. I år passet det veldig godt å gjøre dette sammen med HKP. Det ble servert Mozell i fine glass og nydelig tapas eller fingermat fra kjøkkendriften i kommunen. God til å slå av en drøs på tvers av fagområder og kanskje også med gamle kjente som nå er pensjonister.

Konferansier Fjellheim

Haugesunder og TV-kjendis, Øyvind Fjellheim, hadde rollen som konferansier og inviterte gjester til samtale i sofakroken. Både avtroppende styreleder Edvard Ringen jr., administrerende direktør Heidi Sunde og kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen var en tur innom sofakroken til Fjellheim. For ikke å glemme pensjonsreformens far og tidligere stortingspolitiker, Sigbjørn Johnsen, som fortalte om bakgrunnen for pensjonsreformen og det å være aktiv i arbeidslivet selv om en nærmer seg 70 år.

Underholdning

Martha Birkeland fra Haugesund er noe så sjeldent som en som driver med kveding. Hun har gått på musikklinja på Skeisvang VGS og studert folkemusikk på Rauland. I festiviteten fikk vi høre henne fremføre lokale toner fra Sauda og Fitjar. En fantastisk røst som bar frem ulike budskap både med snert og undertone.

Norges største rockestjerne

Som en avslutning på den vellykkede ansattdagen og jubileumsfesten kom Norges kanskje største rockestjerne på scenen. Morten Abel med band leverte kjent musikk fra et langt og produktivt musikkliv. Mange husker nok Morten Abel som vokalist i Mods med allsanger som Tore Tang og "Me to går alltid aleina. Nettopp Tore Tang ble trukket frem av Abel selv som den mest populære allsangen i landet, og han fikk salen med seg i på refrenget. En flott markering av en aktiv 100-åring og ikke minst en fin gave til ansatte i kommunen som gjør en flott innsats hver eneste dag.

Litt om 100-åringen

I forordet på jubileumsboken står det følgende.

"Da Haugesund bystyre i 1918 drøftet budsjettet for 1919 fikk de en uvanlig utfordring, spesielt sammenlignet med dagens kommunestyrer. På grunn av de store inntektene fra skipsfarten fikk de ikke utgiftene til å strekke til. det ble nedsatt et utvalg til å forberede en kommunal alderspensjon. Allerede i 1915 var det nedsatt en komite som utredet en kommunal pensjonskasse. Denne kom i funksjon fra 1. juli 1919."

I dag har Haugesund kommunale pensjonskasse 10 300 medlemmer. De er 5 heltidsansatte som holder til i Skåregata 103 og leverer gode tjenester til medlemmene hver eneste dag. Haugesund kommunale pensjonskasse har gitt ut en bok i forbindelse med jubileet. 

Trykk på bildene under for full størrelse

Morten Abel under HKP sin jubileumsfest og ansattdag. Foto: Idar H. Pedersen     Morten Abel i Festiviteten. Foto: Cathrine Grindheim     Sigbjørn Johnsen i sofakroken sammen med Øyvind Fjellheim. Foto: Idar H. Pedersen

Ordføreren overrekker gave till jubilanten. Foto: Idar H. Pedersen     Kommunedirektøren, administrerende direktør Heidi Sunde sammen med avtroppende styreleder Edvard ringen i sofaen. Foto: Idar H. Pedersen     Martha Birkeland fra Haugesund fremførte kved. Foto: Idar H. Pedersen

Utskrift