Forlengelse av kyststien tar form

Arbeidet med forlengelse av den populære kyststien tar form.  Hardpakket grus er lagt på store deler av prosjektet. Dette blir et vakkert stykke av kyststien, fra skulpturparken og nordover.

Arbeidet med forlengelse av kyststien startet 22. mai og da vil den gå helt frem til Skjelavik. En strekning på 350 meter som mange har ventet på. Planen er at stien skal kunne tas i bruk i løpet av juni måned.

Kyststien starter ved Skillebekkgata ved atkomsten til Killingøy og går nordover til Kvalsvik. Stien har armer ut til offentlig vegnett ved Haraldshaugen, Gauldølavegen og Stjørdølavegen. Ved Haraldshaugen og Kvalsvik finnes det parkeringsmuligheter for bil. Ved start i sør går kyststien langs sjøen forbi campingplassen med flott utsikt over havet, øyer og holmer. Her kan du se ”Tonjer fyr, Røvær, Vibrandsøy, Hasseløy og Karmøy.  

Kyststien går videre nordover, forbi sjøhus og småbåter gjennom kystheilandskap bestående av hovedsakelig urter og lyng. Fra det høyeste punkt svinger stien innover i landet og bak noen sjøhus for så å ende i fortauet på Kvalsvikvegen. Det stien svinger mot øst, er det mulig å ta en avstikker ned mot Kvalen fyrlykt. Når høst og vinterstormene raser er det farlig å gå ned mot fyrlykta.

 Forlengelsen av kyststien begynner å ta form. Foto: Oddvar Thune

Slik ser kyststien ut fra nord mot sør. Foto: Tor André Johannessen

Slik ser kyststien ut fra nord mot sør.
Foto: Tor André Johannessen

 

Utskrift