#himaihaugesund

Barnehage og oppvekst

Barnehager, barnehageopptak, barnehageportal, søke, bytte, si opp barnehageplass, barnevern, PPT, m.m.

Bolig og sosiale tjenester

Bostøtte, startlån, kommunal bolig, sosialtjeneste (NAV), psykisk helse og rus, barnevern m.m.

Helse

Fysio- og ergoterapi, helsestasjon, skolehelsetjeneste, jordmor, legevakt, psykisk helse og rus, frisklivssentral, folkehelse, vaksine, hukommelsesteam m.m.

In English

About Haugesund, live in Haugesund, available jobs, garbage, kindergarten, schools, learning Norwegian, students, health care, tax information with more.

Kultur og fritid

Lag og foreninger, idrettsarenaer, svømmehall, ishall, leie lokaler, dugnadsmidler, bibliotek, kulturhus, festivaler, teater, billedgalleri, kultursenter, bydelshus m.m.

Næringsliv

Skatt, næring, etablerer- og kunnskapsprøve, bedriftsetablering, skjenkebevilling, skatt og avgift m.m.

Omsorg

Hjemmetjeneste, omsorgssentre, omsorgsbolig, vedtakskontor, bolig, middag, avlastning, bofellesskap, barnevern, sosialtjeneste (NAV) m.m.

Plan, bygg og eiendom

Byggsak, planinnsyn, seksjonering, kart og oppmåling, gebyrer, dispensasjonssøknad, tomter, forhåndskonferanse m.m.

Skole og utdanning

Grunnskole, SFO, skolerute, søknad om fri, skolegrenser, voksenopplæring, kulturskole, PPT, skolehelsetjeneste, opplæring av innvandrere m.m.

Tekniske tjenester

Avfall, brann, feiing, vann, avløp, planlegging, utbygging, gravetillatelser, hogst, naturvern, natur m.m

Telefonlister

Kriseteam, nødnummer, barnevern, lege- og tannlegevakt, krisesenter, teknisk vakt (veg, vann og avløp), beredskapsledelse m.m.

Veg, transport og parkering

Vinterberedskap, vegvedlikehold, leie av kommunal grunn, parkeringskort, parkering, sykkelby, TT-kort m.m.

Trykk her for å søke etter ansatte i Haugesund kommune >>>

(Ikke alle ansatte er søkbare. Dersom du ikke finner den du leter etter, ta kontakt med sentralbordet på 52 74 30 00)

Ka skjer i Haugesund

Her finner du en oversikt over tjenester og service som ytes av Haugesund kommune og noen andre offentlige etater. Du vil finne informasjon om hva tjenesten omfatter, kontaktinformasjon og tilhørende skjema og blanketter.

Dersom du ikke finner det du søker, ta kontakt med Servicesenteret på tlf. 52 74 30 00 eller aktuell enhet.

Klagemulighet

Du kan klage på kommunale tjenester som du ikke er fornøyd med. Klagen blir registrert og sendt videre til den som er ansvarlig for tjenesten. Klagen sender du til kommunens postmottak - 

 

     Varsle om feil på vann, avløp, vei, og park og fritid, miljø, forurensing og idrett.

    Renovasjon

Mørke gatelys illustrasjon

− Dette arrangementet har appellert til dugnadsånden. Med et spennende og kunstnerisk program ønsker vi i felleskap å skape en Byfest for hele byens befolkning. Dette er noe vi virkelig gleder oss til, sier varaordfører Sven Olsen i Haugesund kommune.

Haugesund kommune har gjennom Haugesund Kultur- og festivalutvikling KUF satt sammen et bredt underholdningsprogram, samtidig som de også legger til rette for den praktiske gjennomføringen. Arrangementet er gratis for publikum og byr på et stort utvalg av underholdningsinnslag, deriblant med Hanne Krogh, Helge Toft og tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen.

Byfesten skjer på bakgrunn av et initiativ fra Kystverket som feirer sitt nasjonale 40 års jubileum i Haugesund 12.-14. mai med rundt 300 tilreisende fra hele landet. I den forbindelse arrangerer Kystverket Vest også åpent hus for regionens befolkning i sine lokaler på Bakarøy mandag 12. mai.
− Vi hadde i utgangspunktet tenkt å vise våre tilreisende kollegaer sentrale severdigheter i Haugesund, og ikke minst presentere lokale artister. Når kommunens grunnlovsmarkering ved Haraldsstøtta ble kansellert, så vi muligheten til å kombinere våre planer og bidra til en folkefest ved dette viktige riksmonumentet, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest. Regiondirektøren legger til at arrangementet ikke hadde vært mulig uten finansielt bidrag fra Haugesund sparebank.

Fra-venstre Sven-Olsen Tina

− Haugesund sparebank ønsker å støtte opp under positive aktiviteter som kommer hele regionen til gode, og vi var derfor veldig positive til forespørselen om å støtte Byfesten på Haraldsstøtta, sier administrerende banksjef Knut Grinde Jacobsen i Haugesund sparebank.

Se mer informasjon om Åpent hus hos Kystverket Vest: www.kystverket.no/apenthus 

Kontaktpersoner:
John Erik Hagen, regiondirektør, Kystverket Vest, mobil: 909 47 630
Sven Olsen, varaordfører og leder av jubileumskomiteen, Haugesund kommune, mobil: 41 38 05 20
Knut Grinde Jacobsen, adm. banksjef, Haugesund Sparebank, mobil: 913 89 212
Tina Røvær, festivalsjef, Haugesund Kultur- og festivalutvikling KUF, mobil: 415 04 177

 

 

Program: Tirsdag 13. mai 2014

Arrangementet knyttes til grunnlovsjubileet og legges opp til å være en folkefest for hele familien. NB! gratis adgang for alle! Salg av pølser, brus m.v. fra kl. 16.30. (Kun kontantsalg!)

Kl. 17.00 – ca. 17.30 På grasmatta foran scenen
Korps: Haugesund Drillkorps m.fl.
Folkedans/ musikk: Musikkleiken spelemannslag, dansere fra Haugesund Mållag og Ungdomslag og Rossabø Ungdomslag.
Haugesund Sportsdanseklubb HAF fremfører freestyle disco og latinamerikanske danser.
Sjonglører: Sjonglørgruppa FLAKS

Kl. 17.40 På Utescenen (Ca. 1 times program)
Iselin Holmedal Hagen - Iselin Holmedal Hagen er utdannet ved musikkhøgskolen i Oslo og har spilt cello i en årrekke. Hun har fremført klassiske verker flere steder i Europa.
Velkommen v/ ordfører Petter Steen
Hilsen fra Kystverket v/ John Erik Hagen

Elsa og Emilie.
Elsa Søllesvik og Emilie Austrheim har trass i ung alder allerede gjort seg bemerket som talentfulle artister. De har mottatt Team Hannes kulturstipend og skrevet kontrakt med Sony Music. 

Det Norske Festorkester under ledelse av Harald Levang.
Det Norske Festorkester er satt sammen av noen av regionens fremste musikere: Åshild Milje Nesheim (vokal), Eivind Jul Wibe Fiksdal (vokal, synth og gitar), Jan Even Vik (Keyboards/Piano), Jostein Marø (gitarer), Torfinn Thorsen (bass), Harald Levang (Trommer/Perc).

Helge Toft
Helge Toft er kjent som leverandør av lokalradiohits i en årrekke og som en flott liveartist. Siden tiden som frontfigur i kultbandet "Månen" på 90-tallet, har han bemerket seg med sans for underfundige tekster og en scenepersonlighet med godt publikumstekke. I fjor ga han ut albumet "perler" på sin eigen label, satte Guinness Verdensrekord i antall konserter på ett døgn (65) og blei a-listet på Nrk P1 med singelen "stopp meg".

Vidar Johnsen
Vidar Johnsen er nok mest kjent fra VAMP hvor han jobbet som vokalist fra sommeren 1999 til november 2006. Vidar bidro blant annet med radiohiten og livefavoritten "Fuglane vett" på Vamp-albumet "Månemannen», som kom ut i 2002. Albumet skulle vise seg å bli VAMP´s (til da) største kommersielle suksess. Hans samarbeid med Peter Nordberg var også suksessfullt og resulterte i tre album. Johnsen presenterer en VAMP og Johnsen & Nordberg - slagere, og selvfølgelig låter fra sitt fortsatt rykende ferske album «Galskapens Land».

Hanne Krogh med kapellmester Øystein Lund Olafsen, fiolinist Tarjei Nysted og tenor Marius Roth Christensen.
Hanne Krogh har opplevd det meste en norsk artist kan drømme om. Hun har opptrådt over hele verden, vunnet utallige priser og solgt over en million plater bare i Norge. Men først om fremst er Hanne en nær og varm artist som trives aller best med nærhet til sitt publikum.
Med seg til Haugesund har hun en av landets største tenorer Marius Roth Christensen fra Tønsberg. Han ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn, og studerte siden ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. I 2006 debuterte han ved Nasjonaloperaen i rollen som Tamino i Tryllefløyten. Fra 2013 har han vært fast medlem av solistensemblet, men har også tilbud om internasjonale hovedroller rundt om i Europa. Han er dessuten fast «You'll Never Walk Alone»-sanger på norske landskamper og cupfinaler. Marius har sunget med Hanne i snart seks år.

Kl. 18.40 På grasmatta foran scenen:
Byfesten fortsetter med fotball lek/ show med spillere fra FKH, Sjongleringsgruppa FLAKS,folkedans m.v.

Karmsund Folkemuseum holder åpent fram til kl. 16.30.
Anbefaling: Start konserten med å gå KULtur fra Haugesund sentrum til Haraldsstøtta! Spaser i 30 minutter fra Karmsund folkemuseum i Skåregata 142, der du kan oppleve utstillingen om Haraldsstøtta og få turkart. Turen byr på ti stoppesteder der du blant annet kan få vite mer om Christiansen-huset, middelalderkirkegården på Hauge og gravfeltet på Tresbergodden.