Haugesund fra Steinsfjellet - Foto: Wenche Johnsen

Barnehager og oppvekst

Barnehager, barnehageopptak, barnehageportal, søke, bytte, si opp barnehageplass, barnevern, PPT, m.m.

Bolig og sosiale tjenester

Bostøtte, startlån, kommunal bolig, sosialtjeneste (NAV), psykisk helse og rus, barnevern m.m.

Helse

Fysio- og ergoterapi, helsestasjon, skolehelsetjeneste, jordmor, legevakt, psykisk helse og rus, frisklivssentral, folkehelse, vaksine, hukommelsesteam m.m.

In English

About Haugesund, live in Haugesund, available jobs, garbage, kindergarten, schools, learning Norwegian, students, health care, tax information with more.

Kultur og fritid

Lag og foreninger, idrettsarenaer, svømmehall, ishall, leie lokaler, dugnadsmidler, bibliotek, kulturhus, festivaler, teater, billedgalleri, kultursenter, bydelshus m.m.

Næringsliv

Skatt, næring, etablerer- og kunnskapsprøve, bedriftsetablering, skjenkebevilling, skatt og avgift m.m.

Omsorg

Hjemmehjelp, omsorgssentre, omsorgsbolig, Vedtakskontor, bolig, middag, avlastning, bofellesskap, barnevern, sosialtjeneste (NAV) m.m.

Plan, bygg og eiendom

Byggsak, planinnsyn, seksjonering, kart og oppmåling, gebyrer, dispensasjonssøknad, tomter, forhåndskonferanse m.m.

Skole og utdanning

Grunnskole, SFO, skolerute, søknad om fri, skolegrenser, voksenopplæring, kulturskole, PPT, skolehelsetjeneste, opplæring av innvandrere m.m.

Tekniske tjenester

Avfall, brann, feiing, vann, avløp, planlegging, utbygging, gravetillatelser, hogst, naturvern, natur m.m

Telefonlister

Kriseteam, nødnummer, barnevern, lege- og tannlegevakt, krisesenter, teknisk vakt (veg, vann og avløp), beredskapsledelse m.m.

Veg, transport og parkering

Vinterberedskap, vegvedlikehold, leie av kommunal grunn, parkeringskort, parkering, sykkelby, TT-kort m.m.

Hull i veien eller kanskje en hekk som vokser utover fortauet? Er det ikke blitt strødd eller brøytet?  Fyll ut skjemaet, så videreformidles dette til teknisk drift.

Melding om mørke gatelys meldes til Haugaland Kraft på dette skjemaet >>>
Henvendelser om renovasjon meldes til HIM >>>

Feilmeldingen

Festivaler
Levende bygder og kultur mellom fjell og fjordar beskriver Vindafjord. Her er det mye som skjer. Vikedal er festivalbygda framfor noen, med heile 9 festivalar/arrangement i sjølve bygda. I tillegg er det kort veg til festivalane/arrangementa i nabobygdene Sandeid og Imsland.
Påske i Vikedal startar sesongen, før årets dansebegivenhet, Vikedal Dansefestival tar til. Vårens vakraste folkeløp skjer 2. pinsedag i Ølmedal. Mat og marknad på Kjøttfestivalen i Ølen mens kystkultur kan opplevast i Sandeid. På Zetlitz-spelet vises spelet om diktarpresten Zetlitz. I juli kan ein delta på ein av vestlandets største musikkfestivalar – Vikedal Roots Music Festival, som går rett over i barne- og ungdomsfestivalen Zporty. Folkeliv, fiske og dans skjer påfølgande helg under Sommarfestivalen i Vikedal og Vikebygdfestivalen. Sommaren avsluttes med nasjonal sandvolleyballturnering, før Hjortefestivalen tar til i haustferien med jakt, friluft og haustmarknad. Gammaldags jul og marknad opplevast i desember under Jul i Vikedal.

Fiske
Laksefiske i Vikedalselva har lang tradisjon og ho er ei av dei beste lakse- og aureførande elvene i Rogaland. Ho er ei typisk vestlandselv. Men også på lav vasstand tas det godt med fisk i elva. For å lykkes ved lav vasstand må ein vise stor varsemd ved elvebredda og ha god kunnskap om botnforhold og fiskemetodar. Det er fleire fine fiskevatn i Vikedalsområdet. Det største vatnet er Fjellgardsvatnet, som ligger 12 kilometer frå sentrum mot Roaldkvam. Her kan du og leige båt.

Sykkel og vandreopplevelser
Kyrkjehølen kroksjø er eit aktivitetsområde i Vikedalsosen med muligheiter for rasting og grilling. Frå idylliske Kyrkjehølen er det kort avstand til fotballbanen, sandvollyballbanen, Vikedalstranda, Vikedal båthamn og Vikedal Vertshus. Fuglereservatet Opsalholmen, er ei holme som ligg i Vindafjorden lett synleg frå riksveg 46 mellom Vikedal og Sandeid. Her kan du ta med deg kikkerten, og stoppe i ei av lukene langs vegen, for å studere fuglelivet.

Skomakernibba ligger lett tilgjengelig langs vegen opp mot Vikedalsdalen ca. tre kilometer frå sentrum. Her kan du oppleva sjølve nibba, og nydelig utsikt over Vikedal. På veg tilbake kan ein stoppe langs vegen og gå ned til Kvednahølen for ein deilig dukkert i elva. Lysenuten er eit ynda mål for turgåarar pga sin enorme utsikt og lett tilgjengelighet både frå Vikedal sentrum, Vikedalsdalen og Sandeid. Turen mellom Vikedal og Hogganvik kan du starte frå begge sider og enten velje turen over Søndenåheia eller Tednavatnet eller ta rundturen. Turen er lett tilgjengelig med fine rasteplassar.

Bjørnstigen er eit ynda mål for turgåarar pga sin fine utsikt og unike historie. Turen er flott å forlenge inn til nydelige Botnavatnet i Etnefjella, kor ein kan snu nesa tilbake via Sjurstølen eller fortsette innover Etnefjella. Fra Prestabotn kan ein og gå vidare mot Etne under Bjørndalsvia, til Sauda via Nore Bjørndalen eller til Tysseland via Søre Bjørndalen. Turen startar i enden av Fjellgardsvatnet.

Les mer om opplevelser i Vindafjord på www.visitvindafjord.no