Haugesund fra Steinsfjellet - Foto: Wenche Johnsen

Barnehager og oppvekst

Barnehager, barnehageopptak, barnehageportal, søke, bytte, si opp barnehageplass, barnevern, PPT, m.m.

Bolig og sosiale tjenester

Bostøtte, startlån, kommunal bolig, sosialtjeneste (NAV), psykisk helse og rus, barnevern m.m.

Helse

Fysio- og ergoterapi, helsestasjon, skolehelsetjeneste, jordmor, legevakt, psykisk helse og rus, frisklivssentral, folkehelse, vaksine, hukommelsesteam m.m.

In English

About Haugesund, live in Haugesund, available jobs, garbage, kindergarten, schools, learning Norwegian, students, health care, tax information with more.

Kultur og fritid

Lag og foreninger, idrettsarenaer, svømmehall, ishall, leie lokaler, dugnadsmidler, bibliotek, kulturhus, festivaler, teater, billedgalleri, kultursenter, bydelshus m.m.

Næringsliv

Skatt, næring, etablerer- og kunnskapsprøve, bedriftsetablering, skjenkebevilling, skatt og avgift m.m.

Omsorg

Hjemmehjelp, omsorgssentre, omsorgsbolig, Vedtakskontor, bolig, middag, avlastning, bofellesskap, barnevern, sosialtjeneste (NAV) m.m.

Plan, bygg og eiendom

Byggsak, planinnsyn, seksjonering, kart og oppmåling, gebyrer, dispensasjonssøknad, tomter, forhåndskonferanse m.m.

Skole og utdanning

Grunnskole, SFO, skolerute, søknad om fri, skolegrenser, voksenopplæring, kulturskole, PPT, skolehelsetjeneste, opplæring av innvandrere m.m.

Tekniske tjenester

Avfall, brann, feiing, vann, avløp, planlegging, utbygging, gravetillatelser, hogst, naturvern, natur m.m

Telefonlister

Kriseteam, nødnummer, barnevern, lege- og tannlegevakt, krisesenter, teknisk vakt (veg, vann og avløp), beredskapsledelse m.m.

Veg, transport og parkering

Vinterberedskap, vegvedlikehold, leie av kommunal grunn, parkeringskort, parkering, sykkelby, TT-kort m.m.

Hull i veien eller kanskje en hekk som vokser utover fortauet? Er det ikke blitt strødd eller brøytet?  Fyll ut skjemaet, så videreformidles dette til teknisk drift.

Melding om mørke gatelys meldes til Haugaland Kraft på dette skjemaet >>>
Henvendelser om renovasjon meldes til HIM >>>

Feilmeldingen

Når Kommunal- og regionalmininster Liv Signe Navarsete (Sp) og Næringsminister Trond Giske (Ap) snakker om et fergefritt vestland gjelder dette disse åtte fjordkrysningene:

• Boknafjorden (Rogfast 10 mrd. kroner)
  • Bjørnafjorden (Hordfast 21 mrd. kroner)
  • Sognefjorden (eneste delprosjekt som ikke er utredet. Byggeperioden kan ligge så langt fremme som 2030-2035. Pris: 14 mrd. kroner)
  • Nordfjorden+Storfjorden (16 mrd. kroner)
  • Møreaksen (13 mrd. kroner)
  • Halsafjorden (11 mrd. kroner)
  • I tillegg er Ryfast-sambandet allerede under bygging (prislapp 5,5 mrd 2012-kroner).

Dette utgjør en totalramme på 150 milliarder kroner og bilistene må betale dere av dette.

Ifølge NRK starter arbeidet med å bore seg under Boknafjorden senest i 2015. Da vil en tilrettelegge tunellen med fire felt i to tunelløp hele 390 meter under havoverflaten. Denne vil da bli verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel.

Les hele artikkelen på www.nrk.no >>>

Les om Rogfast på www.vegvesen.no >>>