Logg på Joomla

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Abonner på nyheter fra Haugesund kommune

• Kommunale avgifter - banner
  • Sommerjobb og ferievikar 2014
  • Sykkelbyen-Haugesund-Karmøy
  • Fosterhjem
  • Tomter-for-salg

Ferjefritt vestland

Skrevet av Idar H. Pedersen . i kategorien Aktuelt

RogfastPå nettsidene til NRK fredag 8. mars lover regjeringen et fergefritt vestland om 20 år. Løftene gjelder åtte fjordkrysningen og Rogfast står først på lista.

Når Kommunal- og regionalmininster Liv Signe Navarsete (Sp) og Næringsminister Trond Giske (Ap) snakker om et fergefritt vestland gjelder dette disse åtte fjordkrysningene:

• Boknafjorden (Rogfast 10 mrd. kroner)
  • Bjørnafjorden (Hordfast 21 mrd. kroner)
  • Sognefjorden (eneste delprosjekt som ikke er utredet. Byggeperioden kan ligge så langt fremme som 2030-2035. Pris: 14 mrd. kroner)
  • Nordfjorden+Storfjorden (16 mrd. kroner)
  • Møreaksen (13 mrd. kroner)
  • Halsafjorden (11 mrd. kroner)
  • I tillegg er Ryfast-sambandet allerede under bygging (prislapp 5,5 mrd 2012-kroner).

Dette utgjør en totalramme på 150 milliarder kroner og bilistene må betale dere av dette.

Ifølge NRK starter arbeidet med å bore seg under Boknafjorden senest i 2015. Da vil en tilrettelegge tunellen med fire felt i to tunelløp hele 390 meter under havoverflaten. Denne vil da bli verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel.

Les hele artikkelen på www.nrk.no >>>

Les om Rogfast på www.vegvesen.no >>>