Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Fra småbyen til regnskogen

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Theo Toft i 6c på Gard har fått eit spennande oppdrag. Han har reist til regnskogen i Kongo. Oppdraget har han fått i samband med TV-aksjonen, som i år støtter Regnskogfondet.  Frå 26. august  til 5. september skal han få oppleve regnskogen og menneska som lever der på nært hald.

Nokre klassekameratar har intervjua han om reisa:

Kva gjer de dersom de møter farlege dyr?

Det blir ikkje så farleg, for vi har forberedt oss godt. Vi har ikkje med oss våpen i den 55 millionar år gamle regnskogen.

Kva gjer du dersom du mister dei andre?

Då står eg i ro og roper på dei.

Har du studert dyr du kan møte?

Ja, det er gorillaer høgt oppe og orangutangar i trea. Eg har og sett litt på mygg og parasitter.  Det er farleg å bade i både rennande vatn og stille vatn. Det kan vere både piraya og parasittar.

Kva slags kler går du i?

Vi må bruke langerma tynne kler, fordi vi må passe oss for mygg.

Kva skal du ete?

Eg veit at eg skal ete kjøt, søtpoteter og ris. Elles veit eg at eg skal overnatte i jungelen i telt i eit par dagar. Ein åtte timars tur med båt går unna på to timar, fordi vi skal bruke motor. I bilen vi skal reise med er det ikkje setebelter, så det kjem til å humpe mykje. Men det kjekkaste blir å møte nye menneske.

Når ein av klassekameratane spør om å få bli med, seier Theo lurt at det sikkert går an å lure han med i kofferten.

Forrykende avskjedsforestilling!

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Så var et kapittel over for over 60 elever på Gard skole. Ungdomsskolen venter med nye venner og nye utfordringer. Men finalen stod det respekt av. Flotte fellessanger, dansenummer, faglige presentasjoner,  tryllesjow, en liten duo og filminnslag var med på å sette et punktum for den flotte gjengen. Og vi på Gard ønsker dem lykke til videre på ferden!

IMG 3907 

En eventyrlig idrettsvår!

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Det har vært et utrolig år på Gard skole på idrettsfronten når vi ser på resultatene. Det kan nevnes i fleng:

2. plass i håndballcuppen på Sysco arena!

Semifinale i fotballcuppen!

Seier i skolestafetten!

Vinner av Tine-stafetten i Rogaland!

Vinner av bannerkampen for jenter, mens guttene klarte en flott 4. plass!

Mange av deltagene forlater nå Gard skole til fordel for Haraldsvang og Hauge. Vi ønsker dem lykke til videre i skoleturneringer også på ungdomsskolene.

Semifinaleplass er klar

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Etter en jevnspillt første omgang i kvartfinalen mot Veavågen skole, lignet det hele ren utklassing i andre omgang. Til pause var stillingen 2 - 2, men deretter var det ingen tvil om hvem som fortjente semifinalebilletter. Forsvaret var bunnsolid, og angrepet regjerte foran en kreativ midtbane. Resultatet til slutt ble 8 - 2 til gutta fra Gard, og dermed går ferden til Stavangertrakten for å kjempe for finalebillett. Kjempegodt jobbet!

20150521 1309301

TUR TIL DOKKEN OG GAMLE SLAKTHUSET

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Vi var i Dokken. Vi kjørte båt og vi heiste oss opp i en stol med et tau. På Gamle Slakthuset spikket  vi turstokk. Tre elever fikk kutt i fingeren. Etterpå spiste vi lapper. Når vi skulle tilbake til skolen tok vi buss.

Jeg husker sildelukten i Dokken. Jeg husker at det var mange elever ombord i båten. Jeg husker at jeg dro meg opp i en stol. 

Elias 4a

IMG 0473

IMG 0490