Logg på Joomla

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Abonner på nyheter fra Haugesund kommune

Utskrift

Olweusundersøkelse

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Hver vår gjennomfører Gard skole Olweusundersøkelsen på 4. - 7. trinn. I år blir datoene 23. april og 25. april. Denne undersøkelsen gjennomføres for å finne ut om elever ved skolen vår opplever mobbing i sin skolehverdag. Undersøkelsen er stort sett lik hvert år, slik at vi har mulighet til å følge utviklingen over tid. 

Undersøkelsen er anonym. Det betyr at barn som opplever å bli mobbet kan fortelle det i undersøkelsen uten at de voksne på skolen vet hvem de er. Derfor er det viktig at  alle har ører og øyne åpne for barn som opplever mobbing, og at de sier i fra.

Opplæringsloven sier at barn har rett på et skolemiljø der de ikke blir mobbet. Dette tar Gard skole på alvor! Skolen hadde gode resultater på undersøkelsen i fjor, men vi kan ikke være fornøyd før vi opplever at ingen barn blir mobbet på skolen. 

Utskrift

Påskemåltid

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Vi skriver siste fredag før påske, og våren stråler mot oss utenfor vinduene. Elevene og alle de som arbeider på skolen ser fram til påskefri. Noen tar fri fra i dag, mens andre venter til onsdag ettermiddag.

Flere av klassene har laget påskefrokost eller påskelunsj. De fleste har ordnet dette etter "ta med litt hver, og så deler vi" prinsippet. I første klasse traff jeg på en som hadde spist seks skiver allerede, og fremdeles var sulten. Bildene er tatt i 1b og 1c, men mange andre klasser har spist et fellesmåltid.

 

Påskelunsj 2014 002

Påskelunsj 2014 003

Påskelunsj 2014 004

Påskelunsj 2014 006

Påskelunsj 2014 008

Påskelunsj 2014 009

Utskrift

SFO på Gard i vinterferien

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

I vinterferien hadde Sfo åpent hele uken mens skolen hadde stengt. Det var lagt opp til et travelt program tettpakket med gøyale og varierte aktiviteter. Her kunne ungene velge mellom alt fra bollebaking, trampolinehopping i gymsalen, tecknolab og film, til popcorn, formingsaktiviteter og fotball ute. I tillegg gikk vi på tur og spiste pølser og taco. Siste dagen var vi på besøk til Norvegen Historiesenter på Avaldsnes der vi fikk egen guide som fortalte vikinghistorier og lot oss prøve hjelmer og skjold fra vikingtiden. Barna hadde en topp uke og ingen savnet snø og ski og skolen

 

480502500

Lek i gymsalen var en populær aktivitet

502504

2. klassingene storkoste seg på Basen, -et sted der de ikke pleier å være

 

 

Utskrift

Forestilling om brannvern

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Alle elevene på 1. - 4. trinn fikk i dag lære om hva som skal til for at hjemmet deres er sikret mot brann. Fra Scenekompaniet kom Finken og Felix med en forestilling som hadde både humor og alvor. 

Forestilling 5

Barna fikk lære om røykvarslere, farlig elektrisk utstyr og hva en skal gjøre hvis det begynner å brenne. Så foreldre; gjør dere klare. Nå kommer det hjem et barn klar til inspeksjon. Og hvis ikke alt er i orden er det bare å sette i gang!

forstilling 14

Hvor mange har forresten hatt brannøvelse hjemme?

Utskrift

Kjærlighet på timeplanen

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

 

5. trinn la all beskjedenhet til side, og satte opp kjærlighet og forelskelse som tema for sang og spill. Egentlig skulle bare elevene fra 5 - 7. trinn se forestillingen, men heldigvis var det noen som fant ut at de yngre elevene også måtte få muligheten. Så da ble det ekstraforestilling!

Både Beatles, Grease og Hellbillies kunne kjennes igjen i sangene, som ble fremført av både solister, kor og noen musikanter. Mer av dette:)

IMG 2767

 

Utskrift

Seier i skolestafetten!

Skrevet av Ronny Valdersnes . i kategorien Nyheter

Etter strålende innsats av et heltent guttelag gikk Gard skole av med seieren i stafetten på det nye flotte stadionet i Haraldsvang. Jentene løp inn til en flott fjerdeplass, og dermed kan en trygt si at 16. oktober 2013 ble en strålende dag for Gard skole. Gratulerer med seieren til laget og skolen!

 

stafett