Strandgata - vannledningsbrudd - oppdatert

Teknisk etat meldte om vannledningsbrudd i Strandgata i dag 21.09. Reparasjon av bruddet vil bli utsatt til fredag 22. september på grunn av komplikasjoner.  Vannforsyningen blir derfor stengt fra kl. 08.30 i morgen den 22. og fram til arbeidet med bruddet er ferdig. Spørsmål kan rettes til Lars Einar Tønnesen, tlf. 918 67 131.

Gravearbeid og anleggsdrift

Skjoldavegen - Informasjon angående fornying av 650mm hovedvannledning (Redusert vanntrykk)

Haugesund kommune holder på med forberedelsesarbeid for å fornye en av hovedårene for vannforsyning til kommunen.
Det skal trekkes ny ledning gjennom eksisterende 650mm vannledning fra 1908 som ligger langs Skjoldavegen fra Solvang mot sentrum. Planlagt oppstart av anleggsarbeid er i juni 2017.
Under forberedelsesarbeidet / anleggsperioden må vi koble ut denne vannledningen fra Solvang til Karmsundgata. Dette kan medføre at noen områder i Haugesund vil oppleve noe lavere vanntrykk enn normalt.

Det vil komme mer informasjon om dette før anleggsstart i juni.

Eventyrvegen:
Ferdig asfaltert og det er kun noe finpuss igjen.

Suldalsgata:
I Suldalsgata er det i sammenheng med nybygg på tomt startet et samarbeidsprosjekt mellom kommunen og Svehaug entreprenør AS om å skifte ut eldre vann- og avløpsledninger og legge ny overvannsledning fra Djupaskarsvegen og inn til Breifonnvegen. Dette blir gjort for å forbedre vann- og avløpsforhold i området og samtidig separere overvann (regn- og smeltevann fra drenering og taknedløp) og spillvann (kloakk).

Anleggsarbeidene går nå mot slutten og det vil bli asfaltert fortløpende etter dette.

Spannavegen:
Haugesund kommune har engasjert Birkeland maskinentreprenør AS for å utføre en stor jobb i Spannavegen knyttet til vann- og avløp. Her skal vi separere avløpsledningene, slik at det ikke lenger er en felles ledning med både overvann (regn- og smeltevann fra drenering og taknedløp) og spillvann (kloakk), men i stedet atskilte ledninger for overvann og spillvann. Samtidig vil vannledninger bli skiftet ut og fornyet.

Arbeidene tar sted mellom krysset Storasundgata/Spannavegen og Rossabø skole. Anlegget har startet og det er antatt at arbeidet er ferdig desember 2017.

Vestevegen:

Teknisk enhet jobber kontinuerlig med å separere avløpsledninger, slik at det ikke lenger er en felles ledning med både overvann og spillvann (kloakk), men i stedet atskilte ledninger for overvann og spillvann. Ved mye nedbør er ikke de kommunale ledningene store nok til å frakte overvannet sammen med spillvannet til renseanlegget. I slike situasjoner blir gjerne deler av vannet ledet i overløp til sjø og samtidig kan boliger være utsatt for å få tilbakeslag (vannet kommer opp i kjelleren). Etter å ha separert ledningene kan overvann slippes direkte til nærmeste bekk, elv eller sjø, mens spillvannet alene føres til renseanlegget. På denne måten gjøres et godt miljøtiltak og samtidig spares det ved å rense kun spillvann.

Nå er det Vestevegen som står for tur til en slik separering. En sammenkobling av overvannsrør ved Haugaleitet er allerede igangsatt slik at det her kan åpnes for kjøretøy når Vestevegen renoveres. For eiere av bygg som er tilkoblet avløpsnettet der vi separerer avløpsledningene vil det bli gitt ut pålegg om å separere private ledninger på samme måte som kommunen separerer.

Det vil være omkjøringer mellom Haugaleitet og Vestevegen etter behov og at omkjøringene blir skiltet.

Fant du det du lette etter?        Ja jeg fant det jeg lette etter        Nei, jeg fant ikke det jeg lette etter